Gemeente Almelo

Onderzoek naar woonlocatie voor kwetsbare huurders

16 december 2008 - De Gemeente Almelo onderzoekt of een deel van de Deldensestraat kan worden gebruikt voor alternatieve huisvesting van kwetsbare huurders. De locatie ligt in de hoek Deldensestraat/ Nijreessingel/ Weezebeek. De Gemeente Almelo houdt deze Quickscan alternatieve huisvesting voor kwetsbare huurders in overleg met woningstichtingen Beter Wonen, St. Joseph Almelo en omwonenden.

De woningstichtingen en de Gemeente worden regelmatig gevraagd een adequate oplossing te bieden voor moeilijk te huisvesten inwoners. Dat zijn vaak sociaal zwakkere huurders die moeilijk te plaatsen zijn in de reguliere woningen of bewoners die veel overlast veroorzaken voor hun directe woonomgeving.

De te onderzoeken locatie aan de Deldensestraat is eigendom van de Gemeente Almelo en biedt mogelijkheden voor het realiseren van ongeveer vijf woningen. De plek biedt voldoende ruimte, kent geen milieuhinder, bezit voldoende sociale controle en is niet direct hinderlijk voor aangrenzende bewoners. De Gemeente Almelo wil hierover met AWS Beter Wonen en Woningstichting St. Joseph in gesprek en daarna zo spoedig mogelijk met omwonenden.