Gemeente Almelo

Integraal groot onderhoud in Almelo aan wegen en riolering

16 december 2008 - Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Almelo heeft het integraal programma groot onderhoud rioleringen en verhardingen 2009 vastgesteld. Daarin is het groot onderhoud aan rioleringen en wegverhardingen, inclusief maatregelen tegen wortelopgroei, op elkaar afgestemd. Ook houdt de Gemeente Almelo rekening met projecten in het kader van stadsontwikkeling en met wegomleidingen, zoals die vanwege Almelo Verdiept.

Het college stelt jaarlijks een programma vast voor groot onderhoud aan wegverhardingen en rioleringen. Daarbij gaat het uit van het beschikbare bedrag in de programmabegroting. Met behulp van de gegevens uit beheerssystemen is een integraal programma opgesteld, om de beschikbare budgetten zo efficiënt mogelijk in te zetten.

De beheerssystemen bevatten vaste gegevens, zoals ouderdom, en variabele gegevens die bestaan uit inspectieresultaten. De hieruit voortkomende onderhoudsmaatregelen zijn samengevoegd tot een lijst van mogelijke projecten, samen met klachten van bewoners en weggebruikers.