Gemeente Hoorn


Zilveren legpenning voor de heer ing. A. Boezaard

16 december 2008 - Op dinsdag 16 december 2008 heeft wethouder C. Van der Maat de zilveren legpenning van de gemeente Hoorn uitgereikt aan de heer ing. A. Boezaard. De heer Boezaard, hoofd van het bureau Erfgoed, treedt na een dienstverband van bijna 33 jaar uit dienst bij de gemeente Hoorn. De heer Boezaard is op 1 april 1976 in dienst gekomen van de gemeente Hoorn. Als medewerker van de afdeling Monumentenzorg en Stadsvernieuwing en later als hoofd van het bureau Erfgoed heeft hij zich als geen ander ingespannen voor de totstandkoming van de restauratie van vele grote en belangwekkende monumenten in Hoorn, zoals de Grote Kerk, de Cyriacuskerk, het Sint Jansgasthuis, het Statenlogement enz.

De heer Boezaard heeft zich altijd ingezet voor diverse instellingen, organisaties en particulieren die zich sterk maken voor de restauratie van bijzondere objecten. Tijdens de officiële landelijke Open monumentendag 2007 is de heer Boezaard benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Na bijna 33 jaar heeft de heer Boezaard afscheid genomen van de gemeente Hoorn. Vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de gemeente Hoorn heeft de heer Boezaard uit handen van wethouder C. van der Maat de zilveren gemeentelijke legpenning ontvangen met de inscriptie: Arie Boezaard, in alles uniek.