Gemeente Beek


Op zoek naar initiatieven ontwikkelings samenwerking

De gemeente Beek is op zoek naar goede initiatieven op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.

De raad van de gemeente Beek heeft op 25 september 2008 de notitie "Naar een internationaal beleid vanuit Beeks perspectief: nieuwe grenzen, nieuwe horizonnen" vastgesteld. Hiermee is gekozen voor een werkwijze waarbij inwoners en bedrijven van de gemeente Beek enthousiast gemaakt worden om met (financiële) steun van de gemeente een project te realiseren in een ontwikkelingsland. De gemeente Beek stelt hiervoor jaarlijks EUR 1,00 per inwoner beschikbaar.

Wij willen u verzoeken te komen met initiatieven op het gebied van internationale samenwerking. Hiervoor dient u dit formulier in te vullen. Van de ingediende initiatieven zullen er een of meerdere worden uitgekozen die worden uitgevoerd. De ingezonden initiatieven zullen onder meer worden beoordeeld op draagvlak en binding met het ontwikkelingsland.

Invulinstructie:

Wat is (zijn) het (de) gekozen ontwikkelingsland(en)? De voorkeur wordt gegeven aan een partnerland dat in de millennium atlas ver achterligt met een aantal millennium ontwikkelingsdoelen: dat zijn op dit moment Afghanistan, Bangladesh, Benin, Burkina Faso, Burundi, Congo, Ethiopië, Georgië, Kenia, Mali, Rwanda, Senegal, Suriname, Tanzania, Zambia en Zuid-Afrika. Voor de actuele stand van zaken zie de millenniumdoelen atlas op www.millenniumdoelen.nl.

Wat is uw binding met het gekozen ontwikkelingsland? Hier dient u te beschrijven wat uw band is met het door u gekozen ontwikkelingsland.

Omschrijving van uw initiatief? Hier dient u uw initiatief te beschrijven. Geeft u ook aan of het om een zelfstandig of collectief initiatief gaat of dat wordt aangehaakt bij een ander initiatief.

Aan welk(e) millenniumdoel(en) levert uw initiatief een bijdrage? Hier geeft u bij elk van de genoemde millenniumdoelen aan of u vindt of uw initiatief al dan niet een bijdrage levert aan het genoemde doel.

Wat zijn de geschatte totale kosten? Maak hier een inschatting van de totale kosten, en geef aan of het gaat het om incidentele of structurele kosten. Ook eventuele opbrengsten kunt u hier beschrijven.

Wat is uw bijdrage aan het initiatief? Dit kan bijvoorbeeld een financiële bijdrage zijn, maar ook inzet.

Wat kan de gemeente voor u betekenen? Hoe kan de gemeente u ondersteunen bij uw initiatief?

Dit formulier kunt u inleveren bij de gemeente Beek Raadhuisstraat 9, opsturen via Postbus 20, 6190 AA BEEK of mailen via info@gemeentebeek.nl. Heeft u vragen neem dan contact op met Nadine Buis via tel. 046- 4389309 of via info@gemeentebeek.nl.

Te downloaden:

* Formulier_initiatieven_internationale_samenwerking.pdf (13.23 KB)