FloraHolland


FloraHolland Venlo neemt ImportPlaza in gebruik

VENLO, 16 december 2008 (persbericht) - Vandaag is in Venlo de nieuwe importverwerkingslocatie FloraHolland ImportPlaza officieel in gebruik genomen. Mevrouw Ruth Ronoh, ambassadeur van Kenia in Nederland, opende de hal samen met Timo Huges, algemeen directeur van FloraHolland.
ImportPlaza heeft een oppervlakte van 3.600 m2 en is gelegen op uitbreidingsgebied Flora Trade Parc Venlo. De nieuwe hal is voorzien van moderne verwerkingslijnen en -machines, waarmee de importhandel in Venlo optimaal bediend wordt. FloraHolland Venlo importeert om haar afnemers een breed en diep wereldwijd geproduceerd assortiment bloemen en planten te bieden. Met ImportPlaza is Venlo voorbereid op nog meer groei.
Ambassadeur Ruth Ronoh opende de nieuwe hal door de onthulling van zeven fotodoeken.
Deze fotodoeken met afbeeldingen van de zeven importlanden - Ecuador, Ethiopië, Israël, Italië, Kenia, Thailand en Zimbabwe - symboliseren de sterke verbondenheid tussen FloraHolland Venlo en deze importlanden. De Afrikaanse muziek van Baoema zorgde voor passende ondersteuning tijdens de opening.

Importstromen groeien
De import uit landen als Kenia en Israël groeide de laatste jaren al sterk en ook het snijbloemenaanbod uit de Zuid-Europese landen neemt in Venlo toe. Ook voor de komende jaren wordt groei verwacht. In de nieuwe hal kunnen importproducten beter en in grotere aantallen verwerkt worden, waardoor aanbod en afzet in Venlo goed in balans zijn. Niet alleen de klokverkoop, maar ook de directe verkoop vanaf Venlo is sterk groeiende. Met een efficiënte verwerking speelt FloraHolland Venlo in op de snelheid die hoort bij het begrip `Time-to-market'. Het nieuwe gebouw is één grote koelcel, met voor iedere handeling een optimale temperatuur. Daardoor is het mogelijk om producent en handel één gesloten koelketen te bieden. Hiermee draagt FloraHolland bij aan kwaliteitsbehoud in de keten van (buitenlandse) producent tot consument.

Venlo aantrekkelijk voor import
De vestiging Venlo is door z'n gunstige ligging per vliegtuig, (vracht)auto, boot of spoor uitstekend bereikbaar. De nabijheid van een aantal regionale luchthavens zorgt ervoor dat importproducten (bloemen en planten) vaker, vlugger en verser in Venlo beschikbaar kan zijn.
Via de regionale luchthavens Maastricht en Luik worden al importproducten op Venlo aangeleverd. De luchthavens Hahn, Düsseldorf en Brussel bieden potentie voor de toekomst. Als gevolg van de verkeersdrukte in West-Nederland worden ook steeds meer importproducten via luchthavens buiten de randstad ingevlogen. Daarnaast gaan ook de ontwikkelingen in het zeecontainertransport van bloemen niet aan Venlo voorbij. Met een nieuwe barge-terminal op 1.000 meter afstand van FloraHolland Venlo kunnen bloemen en planten na vervoer per boot over de Maas, gemakkelijk gelost worden. Venlo wordt daarmee in de toekomst steeds aantrekkelijker als verwerkingsplaats voor importproducten.

Bij de foto's:

1. ImportPlaza van FloraHolland Venlo op 16 december officieel geopend
2. Verwerking importrozen in ImportPlaza, FloraHolland vestiging Venlo

Bijlage: Facts & figures FloraHolland ImportPlaza Venlo


------------------------------------
Over fusiecombinatie FloraHolland
Op 1 januari 2008 zijn Bloemenveiling Aalsmeer en FloraHolland gefuseerd. De nieuwe coöperatie FloraHolland biedt telers en klanten een netwerk van zes vestigingen (Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde), één landelijk opererende bemiddelingsorganisatie (FloraHolland Connect) en een centraal aangestuurde afdeling Import. Bij FloraHolland werken 4.500 medewerkers en de jaaromzet is ruim 4 miljard euro.