ProRail

Persbericht

16-12-2008

Uitbreiding fietsenstalling station Santpoort-Zuid gereed

Op vrijdag 12 december 2008 heeft ProRail 48 nieuwe fietsplaatsen op station Santpoort-Zuid opgeleverd. Door deze uitbreiding beschikt station Santpoort-Zuid nu over 128 onbewaakte fietsplaatsen. De 24 fietskluizen blijven gehandhaafd.

Reizigers kunnen hun fiets makkelijk en veilig stallen op station Santpoort-Zuid. Er is nu meer ruimte tussen de klemmen, zodat ook fietsen met brede sturen of fietstassen goed gestald kunnen worden. Bovendien bieden de rekken meer mogelijkheden om fietsen vast te zetten met kabel- of beugelsloten.

Ruimte voor de fiets

De vernieuwing van de fietsenstalling in Santpoort-Zuid is onderdeel van het landelijke ProRailplan âRuimte voor de fietsâ. Om de reis van deur tot deur makkelijker en aangenamer te maken wil ProRail goede fietsvoorzieningen bieden. Inmiddels zijn in dit kader 100.000 onbewaakte plaatsen, 25.000 bewaakte plaatsen en 10.000 fietskluizen op stations gerealiseerd. Er zijn ruim 300 stallingen in Nederland omgebouwd. âRuimte voor de fietsâ loopt tot 2011. Bijna 40 % van de treinreizigers komt op de fiets naar het station.