Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout , 16-12-2008

Overval op pizzabezorgers mislukt door toevallige politiecontrole

WAALWIJK: Op maandagmiddag 15 december zijn omstreeks 16.45 uur twee pizzabezorgers overvallen. Dat gebeurde op het fietspad het Halve Zolenpad ter hoogte van de Wilhelminastraat. Twee agenten kwamen toevallig net bij het misdrijf uitrijden. Ze zagen dat er twee brommers op de weg lagen en stapten uit om de betrokken aan te spreken. De twee daders sloegen daardoor zonder buit op de vlucht. Ondanks een achtervolging lukte het niet om de daders te achterhalen. De overvallers vluchtten te voet weg via de Wilhelminastraat de Beatrixstraat in. Daarna splitse het duo zich op, waarbij er een richting Victoriestraat rende en de ander de Poolsestraat in schoot. De twee slachtoffers (18) vertelden dat ze op het fietspad onverwacht werden tegen gehouden door twee onbekende mannen. De beide
pizzakoeriers kwamen daarbij allebei ten val. Eén van de slachtoffers spreekt over bedreiging met een vuurwapen. Voor de beide jongemannen is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld. De politie onderzoekt de zaak en roept eventuele getuigen op om zich te melden via 0900-8844

Automobilist rijdt door na aanrijding op zebrapad

DORST: De politie is op zoek naar een nog onbekende automobilist die dinsdagochtend 16 december rond 08.30/08.45 uur een aanrijding veroorzaakte. Het ongeval gebeurde op het zebrapad aan de Spoorlaan in Dorst. Rond dat tijdstip stak een 26-jarige vrouw met haar 5 jarige zoontje over bij de voetgangersoversteekplaats. Op het zebrapad werden ze aangereden door een bruin/goudkleurige klein model auto
(vermoedelijk een Smart voorzien van reclame belettering). De vrouw werd geraakt tegen haar rechterarm en rechterbeen. Haar zoontje kon ze net op tijd wegtrekken. Het ging om een mannelijke bestuurder die na het ongeval doorreed zonder zijn identiteit bekend te maken. De voorruit was ijsvrij gemaakt maar nog wel aangeslagen door condens, aldus het slachtoffer. Haar letsel viel mee, de schrik groot.

936 bekeuring bij fietsverlichtingscontroles

DISTRICT OOSTERHOUT:Met de intrede van de wintertijd startte er een landelijke actie op het gebied van fietsverlichting. Uiteraard in het kader van verkeersveiligheid. Volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid scheelt het 20 doden en 380 lichtgewonden per jaar als iedereen op de fiets verlichting voert. Bij de actie werkt de politie samen met de provincie Noord-Brabant, de gemeenten (voorlichting) en Veilig Verkeer Nederland. De controles leidden tot op heden in totaal tot 936 bekeuringen.
Het fietsen zonder licht kost de overtreder 20,- Bij een aantal actie deelden de lokale afdelingen van Veilig Verkeer Nederland kleine attenties uit aan fietsers die hun verlichting wel in orde hadden.

Een overzicht van het aantal bekeuringen per politieteam:
(periode weeknummer 41 tot heden):
Team Altena 55
Team Geertruidenberg-Drimmelen 67
Team Gilze Rijen - Dongen 31
Team Oosterhout 167
Team Waalwijk-Loon op Zand 203
Team Noodhulp 413
(Het team Noodhulp werkt door het gehele district Oosterhout en was dus in diverse gemeenten actief)

Vanaf 1 november 2008 zijn er nieuwe regels voor fietsverlichting. Naast vast licht op de fiets mogen losse lampjes nu ook!
Ze mogen alleen op het bovenlichaam.
Ze moeten goed zichtbaar zijn. Er mag dus niets voor of overheen hangen.
Wit of geel licht voor, rood licht achter.
De lampen mogen niet knipperen.
Als het donker is én bij slecht zicht overdag (bijvoorbeeld bij mist).

Inbreker neemt snelle Mercedes mee

SPRANG-CAPELLE: Na een inbraak in een woning aan de Julianalaan ging de inbreker er vandoor met de auto van de gedupeerden. De bewoners werden in de nacht van maandag 15 december op dinsdag 16 december in hun slaap gewekt door verdachte geluiden. Ze gingen polshoogte nemen en ontdekten dat er was ingebroken in de woning. Gelijktijdig hoorden ze een auto starten en wegrijden. De inbreker was vermoedelijk binnengekomen door een raam van de garage open te breken. De dader maakte, naast een portemonnee, ook de autosleutels buit. Hij is er vervolgens vandoor gegaan met de op de oprit geparkeerde auto. Het gaat om een snelle zwartkleurige E55 AMG uit 2003. De auto is voorzien van het kenteken 39-ZP- DF en voorzien van een panoramadak en
lichtmetalen 5 spaaksvelgen. De politie nam een aangifte op en liet de auto meteen internationaal signaleren als gestolen voertuig. Ook is er een technisch sporenonderzoek door de politie uitgevoerd.

Woningbrand in Drongelen

DRONGELEN: Brandweer en politie rukten dinsdagochtend 16 december om 09.10 uur uit naar de Eindsestraat in Drongelen voor een woningbrand. De brand was vermoedelijk ontstaan in de schoorsteen. Het ging om een dijkwoning met rieten kap, wat reden voor de brandweer was om op te schalen naar 'grote brand'. De bewoners waren in veiligheid en er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Rond 10.30 uur klonk het sein 'brand meester'. Het vuur heeft de rieten kap voor een groot gedeelte verwoest. Voor de gedupeerden is stichting Salvage ter plaatse gekomen voor persoonlijke hulpverlening en schadebeperking namens de verzekeringsmaatschappijen.

Politie waarschuwt voor digitale oplichting

ANDEL: Een 39-jarige man uit Andel deed maandagmiddag 15 december bij de politie aangifte van oplichting. Via Marktplaats bestelde hij op internet enkele weken geleden een mobiele telefoon bij een
particulier. De gsm moest (inclusief verzendkosten) 206,20,- opbrengen en tevoren worden afgerekend. Hij betaalde het bedrag via een digitale bankoverschrijving aan de verkopende partij. Tot op heden heeft hij zijn mobiele telefoon nog niet gezien en lukt het niet meer om contact te krijgen met de verkoper.
De gedupeerde deed donderdag 4 december bij de politie aangifte van oplichting.
In principe is een koop-verkoop-situatie een civiele aangelegenheid en zal de koper zélf actie moeten ondernemen als zaken niet in orde zijn. Dat geldt in een winkel evenzo. Pas wanneer er duidelijk sprake is van opzet of als meerdere transacties die niet goed verlopen, kan er mogelijk sprake zijn van een strafbaar feit (bijv. oplichting). Afhankelijk van de situatie stelt de politie dan een onderzoek in.

Tips om zaken doen via Internet zo veilig mogelijk te laten verlopen, zijn:
Weet met wie u zaken doet. Check de verkoper vóórdat u een transactie sluit.
Kwaadwillenden bieden vaak dure producten aan voor een veel te lage prijs.
Gebruik daarom uw gezonde verstand, als de prijs te mooi is om waar te zijn.
De meeste fraude wordt gepleegd rond de aanschaf van gsm's, games, gameconsoles, concertkaartjes, nieuwe gadgets en populaire
trendgevoelige producten, die via de post te verzenden zijn.
Gelijk oversteken is natuurlijk de eerlijkste manier van zaken doen. Maak daarom afspraken over de persoonlijke overdracht van te leveren goederen en de betaling.
Maak nooit zomaar grote bedragen over naar een bankrekeningnummer. Ook verzendingen Onder Rembours geven u geen garanties. U mag het pakje namelijk pas openmaken als er bij de postbode is afgerekend en dan is het maar afwachten wat er in het pakje zit. De postbode of koerier is slechts een tussenpersoon, die niets te maken heeft met de inhoud van uw bestelling of wat u daarvoor betaalt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 16-12-2008 17:39 | © Regio Midden en West Brabant |