Waterschap Vallei & Eem

Bestuur Waterschap Vallei & Eem

Kandidaten bekend voor Dagelijks Bestuur Waterschap Vallei & Eem

De lijsttrekkers van de gekozen partijen en de voormannen van de geborgde zetels voor het nieuwe Algemeen Bestuur hebben op 15 december 2008 de kandidaten bekendgemaakt voor het te vormen Dagelijks Bestuur van Waterschap Vallei & Eem.

Vijf heemraden

In zeer goede onderlinge sfeer hebben de lijsttrekkers en voormannen drie maal met elkaar gesproken. De samenstelling van de vijf Heemraden (vijf Dagelijks Bestuursleden) is vooral gebaseerd op een zo groot mogelijk draagvlak binnen het te beëdigen Algemeen Bestuur. Op basis van dit criterium zijn vijf personen vanuit de grootste partijen naar voren geschoven voor de functie van Heemraad, te weten:
* Mw. M.S. Brouwer (Water Natuurlijk)

* Mw. E.M. Blom-de Groot (CDA)

* Dhr. B. van de Weerd (SGP)

* Dhr. R.L. Boer (Kamers van Koophandel - geborgde zetel)
* Dhr. D. Veldhuizen (LTO Noord - geborgde zetel).

De heren Van de Weerd en Veldhuizen maken op dit moment ook deel uit van het huidig dagelijks bestuur.

Benoeming Heemraden

Het Algemeen Bestuur is het hoogste orgaan van het waterschap. Op 8 januari worden de 26 leden beëdigd. Naast het Algemeen Bestuur is er een Dagelijks bestuur dat bestaat uit de Dijkgraaf en de Heemraden. De dijkgraaf wordt benoemd door de Kroon en de Heemraden worden benoemd door het Algemeen Bestuur. Dit gebeurt op de eerste vergadering van het nieuwe bestuur op 8 januari 2009.