Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 16-12-2008

Politie houdt man aan na vernieling bromfiets

BERGEN OP ZOOM: De politie hield maandagmiddag een 30-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor vernieling. De man zou rond 13.30 uur een bromfiets hebben vernield aan de Teunisbloem. Een bewoonster van de Teunisbloem verklaarde te hebben gezien dat de man de banden van haar bromfiets lek stak. Hierna werd de politie gealarmeerd. De 29-jarige vrouw verklaarde al langere tijd onenigheid te hebben met de man en deed aangifte van de vernieling. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder verhoor.

Jongeman mist vinger na arbeidsongeval

ZEVENBERGEN: Personeel van een bedrijf aan de Industrieweg alarmeerde dinsdag rond 09.40 uur de hulpdiensten in verband met een
arbeidsongeval. Een 17-jarige jongen uit Noordhoek was bij zijn werkzaamheden met zijn arm in een vlokkenmachine terecht gekomen en bekneld geraakt. De brandweer, politie en ambulance snelde ter plaatse om de man te bevrijden en te behandelen. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen. Deze kon in verband met de mist niet opstijgen en het traumateam kwam met de auto. Voordat het team aankwam was de jongen bevrijd door de brandweer. Hij was door het ongeval een vinger kwijt en werd met spoed naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam gebracht voor het opnieuw aanhechten van de vinger.
De politie heeft de arbeidsinspectie in kennis gesteld.

Jongen verwond met vuurwerk door voorbijganger

OUDENBOSCH: De politie heeft maandag aangifte opgenomen van
mishandeling. Een 12-jarige jongen uit Klundert fietste vrijdag rond 15.00 uur met een leeftijdsgenootje over de Bornhemweg richting Klundert. Er fietste een groepje jongens langs. Een van de jongens had vuurwerk in zijn handen en richtte dit op de jongen uit Klundert. Hij kreeg het vuurwerk op zijn kleding en kon het met zijn handen
uitmaken. De jongens, waaronder de dader, fietsten hard weg. De fietser uit Klundert liep brandwonden aan zijn handen op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Ook raakte de kleding van de jongen beschadigd. De politie onderzoekt de zaak.

Inbraak in eetgelegenheid

DINTELOORD: De politie kreeg dinsdag om 01.10 uur melding van een bedrijfsinbraak aan de Westzijstraat. Buurtbewoners hoorden gestommel en alarmeerde de eigenaar van het pand. Er bleken meerdere ruiten te zijn vernield. De daders hadden niets weggenomen. De politie zocht met behulp van een diensthond de omgeving af, maar kon de daders niet meer achterhalen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en heeft een buurtonderzoek gedaan.

Jongen aangehouden voor mishandeling moeder

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdagochtend een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom aan bij zijn woning in Bergen op Zoom west. De jongen bedreigde en mishandelde zijn moeder in zijn ouderlijk huis. Hij schopte haar en greep haar hardhandig bij haar arm. Ook bedreigde hij de 38-jarige vrouw. De mishandelingen waren resultaat van een huiselijke ruzie tussen de twee. De vrouw belde de politie. Deze nam aangifte van haar op. Ze hield pijnlijke plekken over aan de
mishandelingen. De politie hield de jongen aan en verhoorde hem. Hij verklaarde dat er over en weer klappen vielen. Jeugdzorg wordt bij de zaak betrokken.

Bekeuringen in het grensgebied bij gezamenlijke controle

PUTTE: Medewerkers van het team Bergen-Woensdrecht hielden
dinsdagochtend in samenwerking met drie collega's van de Belgische politie een controle in de Antwerpsestraat. Er zijn 10 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder gordel en 1 boete voor het niet handsfree bellen.
In de middag werd er in Stabroek gecontroleerd. Hierbij werden 7 bekeuringen voor het niet dragen van een autogordel uitgedeeld. Ook werden er 3 waarschuwingen uitgedeeld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 16-12-2008 17:48 | © Regio Midden en West Brabant |