Politie Midden- en West Brabant

Politie neemt 1400 kilo vuurwerk en kilo's hennep in beslag

RUCPHEN: De politie trof dinsdag op twee locaties in Rucphen in totaal 800 kilo hennep en 7,5 kilo henneptoppen aan. Er zijn twee verdachten aangehouden.

De politie doorzocht dinsdagochtend twee schuurtjes en een
aanhangwagen aan de Helakkerstraat aan de hand van een anonieme tip. Bij de zoeking waren het Regionaal Milieuteam van de politie, leden van het politieteam Etten-Leur en omstreken en een paar
hondengeleiders aanwezig. Er werd zo'n 400 kilo vuurwerk en 7.,5 kilo vuurwerk aangetroffen. Een 43-jarige man, vermoedelijke eigenaar van de goederen, is aangehouden. Hij is bewoner van een bijbehorende woning. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

's Middags deden het Regionaal Milieuteam en het politieteam
Etten-Leur onderzoek in een loods aan de Kade in Rucphen. De politie nam contact op met de gebruiker van de loods, die het pand opende. Hier werd in een bestelbus in de loods 1000 kilo zwaar vuurwerk aangetroffen. De vuurwerkexperts van het Regionaal Milieuteam
betitelden de situatie in de loods, die in een woonwijk staat, als zeer gevaarlijk. De gebruiker van de loods, een inwoner van Rucphen verklaarde dat het vuurwerk voor eigen gebruik was bestemd. Hij is aangehouden.

De politie heeft alle goederen in beslag genomen.

Politie ontdekt zelfgemaakte bom in woning

ETTEN-LEUR: Dinsdag hield de politie een 29-jarige inwoner van Etten-Leur aan. De politie ging 's ochtends een woning aan de Kolgans binnen aan de hand van een melding via M. (Meld Misdaad Anoniem) en aanvullend recherche. Volgens de melding zouden er explosieven in de woning aanwezig zijn. In de woning trof de politie een geïmproviseerd explosief aan. Het explosief is in beslag genomen en de politie heeft contact opgenomen met de Explosieven Opruimingsdienst.
De woningbouw verving de sloten van de woning. De verdachte, bewoner van het pand, meldde zich dinsdagmiddag op het politiebureau. Hij verklaarde vuurwerk te willen maken voor oud en nieuw. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor huisvredebreuk

BREDA: Dinsdag hield een beveiliger om 04.15 uur een 42-jarige Bredanaar aan voor huisvredebreuk. De man lag te slapen in het souterrain van een pand in de Middellaan, terwijl de man eerder een pandverbod was uitgereikt. De politie nam de man mee voor verhoor en stelde hem hierna in vrijheid. Tegen hem wordt proces-verbaal
opgemaakt.

Tweetal aangehouden met tientallen grammen harddrugs

BREDA: De politie hield dinsdag tegen 03.00 uur een tweetal aan voor harddrugsbezit. De auto waar de twee zich in bevonden stond geparkeerd op de uitvoegstrook van een benzinestation. De inzittenden vertoonden tekenen van drugsgebruik. Bij controle van het voertuig en de
inzittenden vond de politie een hoeveelheid harddrugs. De 30-jarige man en 36-jarige man uit Frankrijk zijn aangehouden. Ze zijn vervoerd naar het politiebureau voor insluiting. Bij fouillering werd bij een van hen nog een hoeveelheid drugs gevonden. In totaal werd ongeveer 70 gram heroïne en 17 gram cocaïne in beslag genomen. Het zal worden vernietigd. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

BREDA: De politie hield maandag rond 19.00 uur een 71-jarige Bredanaar aan op het Mgr. Nolensplein. De politie zag hoe de man zijn auto parkeerde en wegliep. Hij vertoonde kenmerken van alcoholgebruik en werd staande gehouden. De man kon een blaastest niet completeren en er is bloed afgenomen van de bestuurder. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Personeel van een winkel aan de Cypresstraat betrapte
maandagmiddag een winkeldief. De man liep de winkel uit met een boodschappentas met daarin voor bijna 35,- blikken zalm. Buiten sprak een personeelslid de man aan. De man haalde een mes tevoorschijn en wilde vertrekken. Hij reageerde erg agressief en vertrok.
Winkelmedewerkers alarmeerden de politie en volgde de man net zo lang tot hij kon worden aangehouden door de politie. De 44-jarige Bredanaar kon in de Lariksstraat worden aangehouden. Bij de aanhouding had de man het mes in zijn hand. Dit is in beslag genomen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Veelpleger aangehouden voor diefstal bromfiets

BREDA: De politie hield maandagmiddag een 36-jarige man uit Breda aan voor diefstal van een bromfiets. Een getuige meldde om 12.15 uur ter hoogte van het Kerkplein de diefstal van de bromfiets. De getuige verklaarde dat de man richting de Haven vertrok. De politie trof hem korte tijd later aan op de Slingerweg. De verdachte, een veelpleger, is verhoord en in verzekering gesteld. Van de eigenaresse is aangifte opgenomen van diefstal

Man met mes aangehouden bij rechtbank

BREDA: Maandag hielden medewerkers van de rechtbank aan de Sluissingel een 63-jarige inwoner van Dorst aan. De man, een bezoeker van de rechtbank, bleek bij de ingangscontrole in bezit te zijn van een mes. Het mes werd in beslag genomen en de man werd overgedragen aan de politie. De man verklaarde het mes te gebruiken voor zijn werk. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Politie zoekt getuigen van mishandeling

BREDA: Maandagmiddag fietste een 12-jarige jongen uit Dorst over de Heusdenhoutsestraat richting Dorst. Hij fietste samen met twee leeftijdsgenootjes richting huis, toen er een onbekende man hen tegemoet fietste en naar hen riep. De man moet zijn omgedraaid, omdat hij korte tijd later dicht langs de 12-jarige jongen fietste en hem in het gezicht sloeg. Vervolgens blokkeerde de onbekende man de jongen de weg en sloeg hem wederom in het gezicht. Hij leek in de
veronderstelling dat de jongen iets beledigends over hem had gezegd. De man sloeg hem nog meerdere malen in het gezicht en bedreigde hem zowel verbaal als met een mes. De jongen kon wegkomen en is naar huis gefietst. De moeder van het slachtoffer deed melding van het incident bij de politie. Deze nam aangifte op. De jongen hield verwondingen in het gezicht over aan de mishandelingen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandelingen. Ook getuigen die deze middag iets vreemds hebben waargenomen in de omgeving van de Heusdenhoutsestraat dat verband kan hebben met deze mishandelingen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

Auteur: Inge Rijgersberg