Ingezonden persbericht


Gouda bij Kaarslicht 2008

Op dinsdag 16 december wordt voor de 53e keer in Gouda het grootste kerstevenement van Nederland 'Gouda bij Kaarslicht' georganiseerd.

Een indrukwekkend lichtfeest, waarbij 1500 kaarsen branden in het historische stadhuis en duizenden kaarsen achter de ramen van de panden rondom de Markt. Met als hoogtepunt om 19.00 uur het ontsteken van de verlichting van de kerstboom door een vertegenwoordiger uit de Noorse zusterstad Kongsberg. Naast de traditionele samenzang op de Markt en de toespraak met Evangelielezing door de burgemeester van Gouda bruist de gehele binnenstad van 10.00 tot 22.00 uur van diverse kerstactiviteiten.

Voorafgaand en aansluitend op het officiële programmaonderdeel op de Markt kunnen de bezoekers het Promenadeconcert in de Sint-Janskerk en andere concerten gratis bijwonen. Kerken, musea en binnenplaatsen zijn op deze dag eveneens gratis toegankelijk.

Bijzonder is dat gedurende de gehele dag op veel locaties allerlei optredens plaatsvinden van koren, muziek- en theatergroepen. Op locaties zoals: de Kaaswaag, de Burgerhal (onder het historische stadhuis), musea, kerken, binnenplaatsen, visbanken en bij bewoners binnen de grachtengordel. Bijzondere te vermelden zijn de optredens van toneelgroep 'Maskerade' die gekleed in de kleding uit die tijd 6 scènes spelen uit de verhalen van Dickens; optredens van de Veluwse Midwienterhoorn Bloazers en diverse concerten (thema kerst) door o.a. Fairy Queen (o.a. Ierse volksmuziek), Muziekensemble 'Gheselscap goet ende fijn' (Vlaamse liederen, dansmuziek, volksgebruiken, muzikale gedichten en folklore vanaf de middeleeuwen), inloopconcert Oj Chanuka (joods kaarsjesfeest) door muziektheater 'Di Gojim', diverse koren, Supper's Ready, Blazersensemble 'De Merweboertjes', koperkwintet 'Goed Koper' etc.

Ook de kerstmodeshow in het oudste straatje van Gouda, een levende kerststal achter de Kaaswaag en de kerstmarkt in de Wilhelminastraat in het centrum van de stad zullen grote publiekstrekkers zijn.

De folder met het definitieve programma verschijnt begin november. De folder is dan op te vragen via de VVV in Gouda en te downloaden via de website www.goudabijkaarslicht.nl

De VVV heeft een speciaal dagarrangement samengesteld om de bezoekers optimaal te laten genieten van deze dag. Het arrangement bevat: koffie met stroopwafel, stadswandeling o.l.v. VVV gids door historische binnenstad, rondleiding door museumgoudA, drie gangen diner incl. 1 glas wijn en informatie over Gouda bij Kaarslicht met liederenboekje. Prijs: ¤ 45,- p.p. Vooraf reserveren noodzakeliijk via VVV Gouda, tel: 0900-46832888 of info@vvvgouda.nl.