Ingezonden persbericht


Persbericht
5 december 2008

Winterparade voor Vrijwilligers

Dit jaar is de Winterparade weer één avond helemaal voor vrijwilligers, mensen die bij vrijwilligersorganisaties werken en iedereen die het vrijwilligerswerk een warm hart toedraagt. Op dinsdag 16 december worden zij verwelkomd door een bont gezelschap van moderne theatermakers, virtuele performers en circusartiesten. Net als vorig jaar vindt de wintereditie van de Parade plaats in de Gashouder op de Westergasfabriek.

Veel voorstellingen
De Vrijwilligerscentrale Amsterdam is blij weer een mooi aanbod te kunnen doen aan alle vrijwilligers in Amsterdam. Een complete avond inclusief diner en twee consumpties kost slechts ¤ 35,- perr persoon. Met een mobiel diner van soep, pasta, liefde en een toetje, wordt de Winterparade voor Vrijwilligers weer een groot succes. Maribi Gomez, directeur VCA: 'De Winterparade is voor veel vrijwilligersorganisaties een hele leuke manier om met de vrijwilligers het jaar af te sluiten. In plaats van het traditionele kerstdiner, ga je genieten van al dat moois in de magistrale gashouder. Maar ook voor individuele vrijwilligers is dit natuurlijk een prachtig aanbod.'

Theater, muziek, dans, film en humor
Tijdens voorstellingen die variëren van tien tot twintig minuten, passeert van alles de revue. Een bont gezelschap van klassieke pianisten, stuntmannen, moderne theatermakers, virtuele performers, dansers en cartoonisten bezorgen het publiek een unieke avond. Alle voorstellingen beginnen om 18.30 uur en spelen meerdere keren op de avond. Om 22.30 uur begint het Big Ball Bounce Orchestra onder leiding van Eddie B. Wahr en Robin Berlijn, met een gastoptreden van de gezusters Beatrice en Vera van de Poel.

Dit jaar op de Winterparade
We noemen een paar namen: Circus Rens, steractrice Sanne Vogel, Theatergroep SPACE, Opera Minora, het mobiele operagezelschap, Hendrik-Jan de Stuntman en Podium de Luxe. Verder speelt Circus Rens met een heuse koe van 500 kilo, het theatergroep Kalasnikov en Iris Hond op de Vliegende Vleugel. Er is nog veel meer. Kijk op de website van de VCA en die van de Winterparade voor een up tot date overzicht!

Kaartverkoop
De Winterparade voor Vrijwilligers is voor alle vrijwilligersorganisaties, hun vrijwilligers én hun betaalde medewerkers. Studenten zijn dit jaar ook uitgenodigd. Een verrassende avond vol theater en circus, om samen het jaar mee af te sluiten! Informatie over de kaartverkoop via de Vrijwilligerscentrale Amsterdam, Simone Timmer, 020-5301228 of s.timmer@vca.nu

Datum: dinsdag 16 december
Tijd: 17.30 - 01.00 uur
Prijs: ¤ 35,- inclusief diner, tweee consumptiebonnen, theater, muziek en afterparty's

Meer informatie over de voorstellingen en performances op de Winterparade op: www.vca.nu/speciaal/winterparade www.winterparade.nl.
Programmawijzigingen voorbehouden.

Meer informatie en beeldmateriaal over de Winterparade voor Vrijwilligers kunt u inwinnen bij:
- Simone Timmer, communicatiemedewerker Vrijwilligerscentrale Amsterdam, 020-5301228 of s.timmer@vca.nu
- Eefje Colsen, hoofd communicatie Winterparade, 033-465 45 55 of 06-267 10 661 of Eefje@mobilearts.nl