Ingezonden persbericht


Persbericht: Pimp your city 2


---

Jongeren uit Schiedam laat je horen!

Pimp your city2

Bibliotheek Waterweg organiseert samen met Jong Geluid op dinsdag 16 december a.s. een jongerendebat in Bibliotheek Stadserf, Pimp your city 2. Jack Kerklaan, razende reporter van Vara's Kassa en boegbeeld van Radio en TV-Rijnmond, is de host van deze avond.

Op 18 december 2007 heeft Pimp your City voor het eerst plaatsgevonden. 80 jongeren uit Schiedam gaven deze avond hun mening over hun vrijetijdsbesteding en wat zij mistte in Schiedam voor de doelgroep jongeren. Naar aanleiding van dit eerste jongerendebat is Jong geluid ontstaan. Een jongerenraad bestaande uit een groep enthousiaste jongeren uit Schiedam, die op verschillende vlakken Schiedam willen verbeteren. De stad moet weer aantrekkelijk worden voor jongeren! Bibliotheek Waterweg, die vorig jaar samen met de gemeente Schiedam, Pimp your city organiseerde, organiseert jaarlijks Gesprekken aan de Schie waaronder een voor jongeren. Dit jaar organiseert Bibliotheek Waterweg Pimp your city 2, samen met Jong Geluid om ideeën en meningen van de jongeren te inventariseren voor activiteiten voor het 4you! in Bibliotheek Stadserf en voor Jong Geluid om te organiseren.

Bibliotheek Waterweg heeft in bibliotheek Stadserf een nieuwe plek voor jongeren, het 4you! In deze plek kunnen jongeren op een makkelijke manier boeken zoeken, informatie vinden en zelfs gamen op Wii of PS3. Voor deze plek wilt Bibliotheek Waterweg samen met de jongeren een activiteitenprogramma opzetten. Jong Geluid is een groep enthousiaste jongeren uit Schiedam, die op verschillende vlakken Schiedam willen verbeteren. De stad moet weer aantrekkelijk worden voor jongeren! Hierbij kan Jong Geluid de hulp van de jongeren uit de stad goed gebruiken.

Jongeren uit Schiedam wordt om hun ideeën en mening gevraagd. Met deze ideeën en meningen wordt een doelgroepgericht programma opgesteld. Tevens tijdens Pimp your city 2 optredens van Reflex en White Water, informatie van diverse jongerenorganisaties en special cocktails.

Pimp your city 2, dinsdag 16 december 2008
Bibliotheek Stadserf
Aanvang: 19.30 uur
Einde: 22.00 uur
Toegang gratis

Contactpersoon: Daphne Meijer, dmeijer@bibliotheekwaterweg.nl , 06-30035319


---- --