Ingezonden persbericht


16,17 december a.s.
Oplevering wooncomplex Zijperweg in Petten

De vijftien appartementen van het nieuwe wooncomplex aan de Zijperweg in Petten worden dinsdag 16 en woensdag 17 december opgeleverd. Woningcorporatie Wooncompagnie overhandigt op die dagen de sleutels aan alle bewoners. Naast de vijftien appartementen, biedt het complex ook plaats aan de praktijk van de huisarts in Petten. Wethouder Ben Blonk (Zorg) van de gemeente Zijpe is enthousiast over het project. "Wat nog ontbrak in Petten was huisvesting voor mensen tussen de 65 en 85 jaar. Dit wooncomplex voorziet in die behoefte."

Huisartsenpraktijk
Belangrijk pluspunt van het wooncomplex noemt Blonk de huisartsenpraktijk. "Dat is ook één van de redenen waarom de gemeente Zijpe geld in het project heeft gestoken. De huisarts heeft nu nog zijn praktijk aan huis. Als hij er echter mee stopt, wordt het moeilijk om de praktijk over te doen aan een ander. Met deze praktijkruimte is dat probleem opgelost én hebben de bewoners van het complex een huisarts binnen handbereik." Naast de gemeente Zijpe heeft de Provincie Noord-Holland het project financieel ondersteund.

Nog enkele beschikbaar
De vijftien sociale huurappartementen hebben allemaal drie kamers en zijn circa 79 vierkante meter groot. De woningen zijn bedoeld voor senioren en mindervaliden, maar ook voor starters op de woningmarkt. Er zijn momenteel nog twee woningen beschikbaar. De woningtoewijzing geschiedt via de vestiging Schagen van Wooncompagnie.

Nooit meer ramen lappen
De 79-jarige Nic Besteman die zijn hele leven in Burgerbrug heeft gewoond, is één van de bewoners die op 16 december de sleutel van zijn nieuwe appartement krijgt. "Ik heb net mijn 200 jaar oude boerderij verkocht en ik zit nu in tijdelijke huisvesting. Ik heb voor dit appartement gekozen, omdat ik Petten een mooi dorp vind. Het is erg gezellig en ik heb er veel kennissen. Daarbij is het een prachtig wooncomplex. Dat er geen tuin is komt goed uit, want ik word wat ouder. Het is ook mooi dat ik geen ramen hoef te lappen."

Koude douches
Hij gaat er naar eigen zeggen qua voorzieningen ontzettend op vooruit. "Zo had ik bijvoorbeeld op de boerderij geen warm water en waste me daarom altijd koud. Dat blijf ik ook doen in het appartement, want dat ben ik zo gewend. Ik neem gewoon koude douches." Hij voegt eraan toe dat de makelaar die zijn boerderij heeft verkocht, zijn voormalige onderkomen niet erg comfortabel vond."
---

De pers is van harte welkom tijdens de oplevering van het appartementencomplex op dinsdag 16 december van 9.00 uur tot 11.00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 uur. De eerste twee sleutels worden overhandigd om 9.00 uur, de laatste twee om 15.00 uur.

Wooncompagnie
Geldelozeweg 41
1625 NW Hoorn
Tel.: 0229 - 751165 Fax: 0229 - 751151
www.wooncompagnie.nl m.vdaalen@wooncompagnie.nl


---- --