Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT SITTARD-GELEEN ONDER EMBARGO TOT 16 DECEMBER 2008- 12.00 UUR!

SPORTKIX LAAT JE BEWEGEN.

Sittard-Geleen, 12 december 2008 - Op dinsdag 16 december worden de eerste activiteiten van Sportkix georganiseerd. Sportkix is een stimuleringsubsidie om jongeren tussen de 4 en 19 jaar (weer) aan het bewegen te krijgen.

De eerste activiteit wordt georganiseerd door scholengroep Trevianum.

115 Leerlingen krijgen een training in het natuurgebied de Schwienswei in Sittard. De leerlingen gaan in groepjes GPS wandelen en een hindernisparcours op grote hoogte uitvoeren. Deze training laat de deelnemers ervaren hoe om te gaan met een situatie en hoe deze zelf (met de groep) op te lossen. Wethouder Sport Ruud Guyt: 'Sportkix is de stimulans voor onze jeugd om te bewegen'.

Elders in Nederland is Sportkix ook wel bekend onder de naam BOS impuls. BOS staat voor Buurt, Onderwijs en Sport. Het project is nadrukkelijk niet alleen een taak van sportverenigingen. De kracht ligt vooral in de samenwerking met het onderwijs en iedereen die in een wijk actief is, zoals Partners in Welzijn (PIW), de GGD, de politie maar ook de buurtbewoners.

In Sittard-Geleen krijgt elk stadsdeel een pakket aan sport- en bewegingsactiviteiten. Deze activiteiten kunnen variëren van straat- en pleinsporten tot verlengde schooldagen met sportieve en educatieve activiteiten in en rond de school.

Ook weerbaarheidtrainingen en afslankcursussen behoren tot de mogelijkheden.

Het gaat in eerste instantie om een subsidie voor vier jaar. Naast de subsidie investeren ook de deelnemende partners. Maar dat is niet genoeg. Die partners schakelen op hun beurt weer hun eigen netwerk, verenigingen of vrijwilligers in om de activiteiten van de grond te krijgen. Zo moet Sportkix zich als een olievlek over Sittard-Geleen gaan verspreiden.

Dit persbericht geldt tevens als uitnodiging om de opening op de Schwienswei bij te wonen.

Locatie: Parkeerterrein ESCS, Sportcentrumlaan 1-5, Sittard.

Zij bijgevoegde routekaart

Het openingsprogramma ziet er als volgt uit:

11:00 uur ontvangst

11:15 uur opening

11:30 uur Start activiteit


---