Ingezonden persbericht


Persbericht

ROTTERDAMWORLDPORTWORLDCITYROTTERDAMWORLDPORTWORLDCHRISTMAS

Rotterdam, 12 december 2008

220 Kunstkerstbomen met led-lampjes in Rotterdam

Rotterdam wordt versierd met 220 kunstkerstbomen die voorzien zijn van zuinige led-lampjes die branden op zonne-energie. De meeste `kerstbomen', zijn versierd met door scholieren van onder meer de Thorbecke Creative Highschool beschilderde kerstballen. Ze zijn geplaatst in de bekende vierkante bloemenbakken. De eerste kunstkerstbomen worden op dinsdag 16 december door scholieren en de kerstman aangeboden aan de stad.

De kerstbomen zijn een initiatief van Roteb en Your World, de organisatie van Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad 2009, diverse gemeentelijke organisaties en het bedrijfsleven.

In samenwerking met de Creative Highschool van Thorbecke Voortgezet Onderwijs en deelgemeente Hoogvliet hebben scholieren van zo'n 30 Rotterdamse scholen in het basis- en het voortgezet onderwijs geholpen bij het beschilderen van kerstballen. Ook hebben scholieren gedurende twee dagen geholpen bij het versieren van de bomen.

Elke kerstboom is voorzien van ongeveer 200 led-lampjes. Een zonnepaneel zorgt voor voldoende energie om de lampjes te laten branden. De versierde boom wordt beschermd door een doorzichtige kunststof kap.

De kunstkerstbomen worden geplaatst bij onder meer de Spido, naast de Erasmusbrug, bij de Laurenskerk en op het Charloise Hoofd, het Prinsenhoofd, de Linker Rottekade, het Middellandsplein en de Westzeedijk. Ook komen er kunstkerstbomen aan de Aveling in de deelgemeente Hoogvliet.

>>2

Het plaatsen van de kunstkerstbomen is mede mogelijk gemaakt door de gemeentelijke diensten Gemeentewerken, Jeugd, Onderwijs en Samenleving, Roteb, Stadstoezicht en DS+V, Your World, Thorbecke Creative Highschool, deelgemeente Hoogvliet, Spido, Chief Marketing Office Rotterdam, RET, RMC, Tchai International, LedNed en Schoppen Acht Reclame.

In 2009 is Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad. Your World is de merknaam voor Rotterdam European Youth Capital. 2009 Wordt een jaar voor, door en met jongeren. Jongeren krijgen binnen dit jaar de kans om iets te veranderen in hun stad, om hun eigen wereld kleur te geven en om mee te doen aan alle evenementen en activiteiten die zullen plaatsvinden.


* * * Einde persbericht * * *

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht