Nederlandse Tafeltennisbond


Damesteam Heerlen gekozen tot Sportploeg van 2008 in Limburg

Damesteam Heerlen gekozen tot Sportploeg van 2008 in Limburg

Tijdens het provinciale sportgala van Limburg zijn de tafeltennisdames van Li-Ning/MF Services Heerlen gekozen tot Sportploeg van het jaar. Bovendien reikte NTTB-voorzitter Edgar Verkooijen alsnog de beker voor de Champions League-winst uit aan het team.

De verkiezingen werden maandagavond gehouden in het Parkstad Limburg theater in Heerlen. Naast de succesvolle tafeltennissters, behalve Europees clubkampioen ook winnaar van de nationale titel in de Eredivisie, waren de voetballers van Roda JC (bekerfinalist) en het dames atletiekteam van Unitas (nationaal kampioen) genomineerd.

Behalve de mooie winst van de verkiezing kreeg de tafeltennisclub nog een extra prijs. Door alle perikelen rond de Champions League finale tegen het FSV Kroppach had Heerlen nog niet de grote beker ontvangen die bij de eindoverwinning hoort. Nadat de Duitse club vorige maand volledig in het ongelijk werd gesteld door het Europese sporttribunaal CAS, werden de Limburgse tafeltennissters definitief tot winnaar uitgeroepen.

NTTB-voorzitter Edgar Verkooijen reikte op het podium daarom alsnog de Champions League bokaal uit aan de dames.

NTTB/HH