Nederlandse Politiebond


ONRECHTMATIG GEBRUIK VAN NAAM 'POLITIE ZORG POLIS' door tussenpersoon Delta Lloyd

Beste collega's,

Als u op internet zoekt naar informatie over de Politie Zorg Polis (PZP), dan kunt u terecht komen op een website van Van Geysel uit Ouderkerk aan de Amstel. Dit is een tussenpersoon voor Delta Lloyd Verzekeringen. Met nadruk verklaren wij dat deze persoon geen enkel binding heeft met de politie en de vts Politie Nederland, die het contract voor de PZP-polis met CZ uit Tilburg heeft ondertekend.

Voornoemde hanteert onrechtmatig de naam Politie Zorg Polis en zal daar over worden aangesproken. Bovendien zijn de op zijn site te lezen vergelijkingen onjuist. Onderstaand geven wij enkele voorbeelden.

Hieronder de juiste vergelijking premie 2009:

PREMIE ZORGPOLIS DELTA LLOYD
Restitutiepolis 86,25
Aanv. Verz. Delta Lloyd Compleet 20,76
Aanv. Verz. Delta Lloyd Tanden Gaaf 250 12,00
Totale Maandpremie Delta Lloyd 119.01

PREMIE POLITIE ZORG POLIS CZ
Restitutiepolis 85,77
Aanv. Verz. Plus PZP 13,95
Aanv. verz. Tandarts PZP 17,85
Totale maandpremie PZP 117,57

VERSCHIL
Restitutiepolis: - 0,48
Aanvullende Verzekering: - 6,81
Aanv. Verzekering Tandarts: 5,85
Totaal: - 1,44

Restitutie versus natura
Assurantiekantoor Van Geysel gaat in de vergelijking uit van een restitutiepolis, terwijl 99 procent van alle PZP-verzekerden een naturapolis heeft. Hiervoor bedraagt bij PZP de premie 82,58 per maand. Dus 3,67 lager.

Zelfs als men de totale premie voor de restitutiepolis inclusief de aanvullende verzekeringen vergelijkt met de premies PZP, dan komt de premie PZP nog 1,44 per persoon per maand lager uit.

Aanvullende verzekeringen
Vijfentachtig procent van alle PZP-verzekerden heeft een aanvullende verzekering Plus PZP tegen een premie van 13,95 per maand en een aanvullende tandartsverzekering PZP met een premie van 17,85 per maand. De premie voor het product dat op de site hiermee vergeleken wordt, is voor beide aanvullende verzekeringen van Delta Lloyd samen 0,96 hoger dan de aanvullende verzekeringen PZP.

De dekking van Delta Lloyd Compleet is op onderdelen niet te vergelijken met de aanvullende verzekering Plus PZP. De premie van Delta Lloyd Compleet ligt dan ook 6,81 per maand hoger. Ook de dekking van Delta Lloyd Tanden Gaaf 250 is niet te vergelijken met Tandarts PZP. Die kent een onbeperkte dekking van 80 procent, terwijl Delta Lloyd Tanden Gaaf 250 een jaarmaximum per verzekerde kent van 250. Hierdoor is de premie PZP dan ook 5,85 hoger.

Wij vertrouwen U met deze informatie van dienst te zijn geweest,

Met vriendelijke groet,

De PZP commissie

Gepubliceerd op 15 december 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.