Gemeente Etten-Leur

Koninklijke onderscheiding en gemeentelijke erepenning voor de heer F.H.A.B.M. de Bekker




Burgemeester Van Rijnbach - de Groot heeft aan de heer F.H.A.B.M. de Bekker tijdens de raadsvergadering op 15 december jl, waarin hij afscheid heeft genomen van de gemeente Etten-Leur, een koninklijke onderscheiding uitgereikt.

De heer De Bekker is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Tevens heeft burgemeester Van Rijnbach - de Groot de gemeentelijke erepenning aan hem uitgereikt. Beide onderscheidingen zijn aan hem toegekend vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de gemeenschap.

Met zijn terugtreden sluit de heer De Bekker een langdurige en veelzijdige politieke carrière af. De heer De Bekker was raadslid in de gemeente Etten-Leur van april 1986 tot maart 2002. Hij was in de periode 1990 - 1994 tevens wethouder in het monistische stelsel. Decorandus is sinds april 2002 wethouder (in het duale stelsel) in deze gemeente.

In al die jaren heeft de heer De Bekker zich algemeen bestuurlijk ingezet en zich op vele uiteenlopende terreinen buitengewoon verdienstelijk gemaakt. De heer De Bekker heeft de functie van wethouder en raadslid steeds met grote verantwoordelijkheid en zorgvuldigheid en veel enthousiasme uitgeoefend.

De heer De Bekker heeft gedurende bovengenoemde perioden vanwege zijn bestuurlijke inzet een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de gemeente Etten-Leur. Het gemeentebestuur is hem zeer erkentelijk voor de bijzondere wijze waarop hij zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap.

Onder zijn bezielende leiding konden in de afgelopen jaren diverse voorzieningen en grote projecten gerealiseerd worden zonder dat daarvoor een noemenswaardige lastenstijging voor de inwoners van Etten-Leur nodig bleek te zijn. Daarnaast heeft hij een belangrijke

bijdrage geleverd aan de toeristische en culturele ontwikkeling van Etten-Leur.

Raadsvergadering

Nieuwe vacature

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl