Aalberts Industries

Aalberts Industries geconfronteerd met algehele
marktvertraging

Aalberts Industries N.V. maakt bekend dat de onderneming geconfronteerd wordt met uitzonderlijke en onvoorziene marktomstandigheden. De situatie op de financiële markten en de impact daarvan op de economische omstandigheden, veroorzaken een verdere vertraging in Aalberts Industries' activiteiten.
Daar waar gedurende de eerste helft van 2008 de diverse markten nog onderscheidende trends kenden, wordt Aalberts Industries de afgelopen periode, met name de laatste weken, geconfronteerd met een algehele vertraging in haar voornaamste markten. Als reactie hierop heeft Aalberts Industries maatregelen getroffen. De onderneming heeft haar wereldwijde personeelsbestand in de laatste maanden met circa 650 personen afgebouwd en heeft de daarbij behorende incidentele lasten genomen.
Aalberts Industries blijft onveranderd gefocust op versterking van haar marktpositie in de diverse afzetmarkten. De genomen acties kunnen echter niet de negatieve impact van de bijzondere marktomstandigheden compenseren. Als gevolg hiervan verwacht Aalberts Industries dat de winst per aandeel over 2008, 15-20% lager zal uitkomen dan in 2007.

datum 16 december 2008

meer informatie bij J. Aalberts
e-mail info@aalberts.nl
telefoon +31 (0)343 565 080