Ingezonden persbericht


Persbericht

TomTom kondigt 5 miljoenste Map Share(TM) verbetering aan

~ Community deelname in TomTom's gepatenteerde kaartverbeteringstechnologie groeit 1000% in minder dan een jaar ~

Amsterdam - 16 december, 2008 - TomTom, 's werelds toonaangevende aanbieder van navigatieoplossingen, kondigt vandaag aan dat leden van de TomTom Map Share community wereldwijd in totaal vijf miljoen kaartupdates hebben gemaakt. Deze mijlpaal is het resultaat van een enorme adoptie van TomTom's gepatenteerde technologie door de TomTom Map Share community. Deze is gegroeid van een half miljoen gebruikers aan het begin van dit jaar tot meer dan vijf miljoen gebruikers vandaag de dag.

In een veranderende wereld kan TomTom de meest up-to-date kaarten leveren door hulp in te roepen van zijn gebruikers wereldwijd. Map Share maakt het voor klanten mogelijk om verbeteringen aan de kaart direct op hun TomTom navigatieapparaat te maken. Wanneer ze gecontroleerd zijn door TomTom moderators, worden de updates beschikbaar gemaakt voor de gehele Map Share community. Op deze manier hebben TomTom klanten altijd toegang tot de meest up-to-date kaarten. TomTom Map Share is gecertificeerd door de prestigieuze Duitse TÜV SÜD voor zijn effectiviteit en betrouwbaarheid.

"Vanaf het begin zagen we Map Share als een tool om de frustratie bij bestuurders van onverwachte wegverandering, tussen kaartupdates, weg te nemen" aldus Corinne Vigreux, managing director TomTom. "Om deze mijlpaal van vijf miljoen in perspectief te plaatsen: een reis van een uur, waar dan ook in Europa of Noord-Amerika, wordt beïnvloed door twintig tot dertig Map Share correcties."

Het succes van Map Share komt ook doordat klanten de verbeteringen die ze maken echt belangrijk vinden. Dit blijkt duidelijk uit het feit dat de community moeite doet om de correcties aan te geven en te delen. De significantie van deze mijlpaal wordt ook duidelijk wanneer het vergeleken wordt met de 15.000 rapportages die TeleAtlas voorheen gemiddeld per maand ontving van eindgebruikers via een online rapportage systeem, Map Insight.

Een aantal interessante feiten over Map Share:

* Honderden duizenden straatnamen zijn toegevoegd
* Bijna één miljoen wegen die incorrect waren geblokkeerd (of toegankelijk) zijn nu toegevoegd of verwijderd uit de routes van TomTom
* De Amerikanen, Duitsers en Engelsen maken de meeste verbeteringen

TomTom's complete kaartenpakket - kaarten van hoge kwaliteit voorgeïnstalleerd op alle producten, TomTom's laatste kaartgarantie(TM), de TomTom Map Update Service(TM) en Map Share - maakt het voor TomTom mogelijk om klanten de meest up-to-date en betrouwbare kaarten in deze markt te bieden.

Map Share correcties zijn beschikbaar voor TomTom klanten via TomTom HOME software, die standaard bij alle TomTom navigatie apparaten geleverd wordt.


- EINDE -

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

Voor meer informatie en beeldmateriaal, neem contact op met: TomTom PR
Nina Breuning
E-mail: nina.breuning@tomtom.com

Voor Investor Relations, neem contact op met:
Taco Titulaer
Head of Investor Relations
Tel: +31 (0)20 850 0994
Email: investor.relations@tomtom.com

Over TomTom
TomTom NV is wereldwijd de grootste leverancier van navigatiediensten. De producten van TomTom zijn ontworpen met een nadruk op innovatie, kwaliteit, gebruiksgemak, veiligheid en toegevoegde waarde. Tot de producten van TomTom behoren alles-in-één navigatiesystemen die het voor klanten mogelijk maken om meteen na het uitpakken te kunnen navigeren; dit zijn de bekroonde TomTom GO familie, de TomTom XL en TomTom ONE reeks en de TomTom RIDER. Daarnaast heeft onafhankelijk onderzoek uitgewezen dat de producten van TomTom een duidelijk positief effect hebben op de rij- en wegveiligheid. TomTom biedt een portfolio van informatie en diensten voor TomTom navigatiesystemen, die gemakkelijk beschikbaar zijn via TomTom HOME. TomTom biedt ook navigatiesoftwareproducten voor PDA's en smartphones; de TomTom NAVIGATOR software. TomTom WORK combineert de meest geavanceerde communicatie en slimste navigatietechnologie met toonaangevende tracking en tracing expertise. De producten van TomTom worden verkocht in meer dan 30 landen via een netwerk van retailers en tevens online. TomTom is opgericht in 1991 in Amsterdam en heeft kantoren in Europa, Noord-Amerika, Azië en Zuid-Afrika. TomTom is genoteerd aan de Euronext, de beurs van Amsterdam in Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.tomtom.com.