Ingezonden persbericht


Gezamenlijk persbericht LLTB, LTO Noord, ZLTO en Vrienden van het Platteland

16 december 2008

Vrienden van het Platteland stopt

Vrienden van het Platteland houdt per 1 januari 2009 op te bestaan. In de afgelopen vijf jaar heeft de stichting, samen met haar leden, mooie resultaten bereikt. Het merk biedt echter te weinig ruimte om zaken als de innovatieve en economische kracht van de agrosector aan een breed publiek over te brengen. LLTB, LTO Noord en ZLTO stoppen daarom met de campagne.

De drie regionale LTO-organisaties LLTB, LTO Noord en ZLTO werken samen aan een nieuwe publiekscampagne om de agrarische sector nog breder onder de aandacht te brengen. In het eerste kwartaal van 2009 introduceren zij een nieuw overkoepelend agromerk. Nadere informatie hierover volgt te zijner tijd.

LLTB, LTO Noord en ZLTO willen met het nieuwe merk nog beter en breder uitdragen wat de hedendaagse agrosector allemaal in zijn mars heeft. Een sector, waarin veel meer (keten)partijen uiteindelijk zorgen voor het gezamenlijke imago. De nieuwe opzet zorgt voor meer transparantie en nog meer mogelijkheden om burgers en de agrosector met elkaar in contact te brengen. Ook brengt de nieuwe campagne belangrijke zaken als voedselveiligheid, innovaties en duurzaamheid meer onder de aandacht.

/ / / / / / / / / /