Siemens

Persbericht

0812.135

Den Haag, dinsdag 16 december 2008

Siemens portable clamp-on flowmeter voor capaciteitscontrole van energiemeters

Siemens heeft een portable clamp-on flowmeter op de markt gebracht. Hiermee zijn de nauwkeurigheid en de capaciteit te controleren van energiemeters die in het veld zijn geïnstalleerd. De Sitrans FUE1010 HVAC is geschikt ieder type energiemeter van alle leveranciers. Het instrument wordt geleverd in een weerbestendige, verrijdbare koffer met telescoophandgreep.

De koffer bevat een complete meetopstelling met aansluitkabels, diverse transducers, 4-draads temperatuurmeting (RTD) en een flowtransmitter Sitrans FUE1010. Deze converter heeft een robuuste behuizing in de beschermingsklasse IP 40. Hierdoor is het instrument uitermate geschikt voor gebruik in het veld.

De Sitrans FUE1010 HVAC is een clamp-on meetinstrument, dat functioneert op basis van ultrasone meettechniek. Hierdoor is het geschikt voor energiemeting door middel van looptijdverschil. Dit gebeurt met de C3 universele transducer en de C2- en D1- high-end transducers uit de koffer, waarmee men opstellingen kan maken op leidingen van 50 mm tot 6 meter.

Met de Sitrans FUE 1010 kan men alle types energiemeters testen en controleren, die functioneren op meetprincipes variërend van ultrasoon tot magnetisch-inductief. De batterijen van de flowmeter zijn geschikt voor vier uur standaardbedrijf. Met een snellader zijn zij in een uur weer op te laden. Met een datalogger voorzien van 1 Mbyte geheugenbestand zijn de gemeten waarden en statusmeldingen via een kabel met een RS 232-interface in een pc te laden.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Remon Roos
Tel: (070) 333 3495
E-mail: remon.roos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/industry

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo