Batenburg Beheer

PERSBERICHT

Batenburg verkoopt onderdeel en handhaaft winstverwachting 2008

Hoogendoorn Automatisering B.V., een onderdeel van Batenburg Beheer N.V., heeft haar installatieafdeling Hoogendoorn Projects verkocht aan Elektro Limburg B.V.

Hoogendoorn in Vlaardingen ontwikkelt en installeert innovatieve procescomputers in de glastuinbouw. Besloten is dat Hoogendoorn zich in de toekomst verder als automatiseringsbedrijf zal concentreren op productontwikkeling en -innovatie teneinde de positie in de glastuinbouw, industriële automatisering en de visionmarkt verder te versterken. Als gevolg hiervan is haar eigen installatieafdeling "Hoogendoorn Projects" in een activatransactie verkocht aan Elektro Limburg. Op de verkoop is een beperkte boekwinst gerealiseerd. Bij de verkoop zijn 8 medewerkers betrokken die werkzaam worden in een nieuwe vestiging van Elektro Limburg in De Lier. Hoogendoorn werkt wereldwijd samen met een netwerk van vakbekwame dealers. In de Benelux is Elektro Limburg al bijna dertig jaar een sterdealer van Hoogendoorn. In Frankrijk en Engeland zullen de verkoopactiviteiten van Hoogendoorn in de toekomst primair via de dealerkanalen lopen.
De gang van zaken van Batenburg Beheer ondervindt in de laatste maanden hinder van de teruglopende economie en de verminderde investeringsbereid in de afzetmarkten. Door een goede spreiding van diensten en opdrachtgevers is het activiteitenniveau echter bevredigend te noemen. Derhalve handhaven wij dan ook de in augustus jl. uitgesproken verwachting dat de nettowinst over 2008 ongeveer ¤ 6 miljoen zal bedragen.
Rotterdam, 16 december 2008 Directie Batenburg Beheer N.V. Bedrijfsprofiel Batenburg Beheer N.V.
Batenburg Beheer omvat een groep van dienstverlenende ondernemingen, actief op het gebied van installatietechniek en technische handel. De bedrijven zijn actief in de markten utiliteitsbouw, industrie en infrastructuur. De Batenburg Groep bestaat uit dertien operationele werkmaatschappijen hoofdzakelijk gevestigd in Nederland en België met in totaal ruim 1.000 medewerkers. In 2007 werd een omzet behaald van ruim ¤ 165 miljoen met een nettowinst van EUR 6,6 miljoen. De aandelen van de vennootschap zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam N.V.

Batenburg Beheer N.V.
Postbus 9441
3007 AK Rotterdam
Tel. 010-2928080
E-mail info@batenburg.nl