Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 16-12-2008

Drie personen aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 december drie mannen aangehouden.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto op de Neckardreef rijden. De bestuurder haalde een vreemde manoeuvre uit. Bij het zien van de politieauto verhoogde de bestuurder zijn snelheid en probeerde uit handen van de politie te blijven. Na een achtervolging werd de auto op de Wolgadreef aan de kant gezet. De bestuurder 21 jaar uit Woerden werd aangehouden. Twee inzittenden spraken Frans maar konden zich niet legitimeren.

Het drietal werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier werden de twee Fransen overgedragen aan de vreemdelingen politie. In auto werden sleutels aangetroffen van een auto en opslagruimten. De politie onderzoekt de herkomst van de sleutels.

Aanrijding onder invloed

UTRECHT Op de Overste den Oudenlaan vond in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 december een aanrijding plaats waarbij één van de bestuurders gedronken had.

Rond 03.30 uur reed een 56-jarige man uit Geldermalsen achteruit tegen een andere auto aan. De politie werd gewaarschuwd omdat men dacht dat de man gedronken had. Ter plaatse bleek uit de eerste blaastest dat de 56-jarige bestuurder te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 740 ug/l uit. Uit het politiesysteem bleek eveneens dat de man al een aantal maal eerder ook onder invloed had gereden. Hij kreeg een proces-verbaal, moest zijn rijbewijs inleveren en kon met een rijverbod van negen uur naar huis.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft bij een winkel aan het Gildenkwartier een man aangehouden omdat hij een LCD-scherm had weggenomen.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 17.30 uur dat een man een LCD-scherm in een grote boodschappentas stopte en vervolgens probeerde de winkel te verlaten. Het personeel greep in en hield de 26-jarige dief uit Utrecht aan. De gewaarschuwde politie nam de Utrechter mee naar het bureau. Op het bureau bleek dat de man al een groot aantal maal eerder met de politie in aanraking was geweest.

Twee aanhoudingen voor woningoverval

NIEUWEGEIN De politie heeft maandag 15 december twee mannen aangehouden die verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een overval op een woning aan de Gerard Walschapshove op woensdag 24 september.

In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 september omstreeks 02.00 uur werd de 18-jarige bewoner bij thuiskomst met een mes bedreigd en daarmee in zijn rug geprikt. De bewoner moest persoonlijke bezittingen afgeven en werd gedwongen om de voordeur open te maken. Toen dit uiteindelijk lukte, ging het alarm af en maakten de overvallers zich uit de voeten. De bewoner hield een lichte verwonding over aan zijn rug.

De politie onderzocht de overval en schakelde onder andere opsporingsprogrammas in omdat er bewakingsbeelden van de verdachten waren. Dit leidde niet direct tot herkenning van de verdachten, maar leverde wel informatie op die voor het politieonderzoek van belang was. Op maandagmorgen konden de twee mannen, een 22- en een 25-jarige inwoner van Nieuwegein, worden aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.