Ingezonden persbericht


Tele2 start offensief tegen de kabel 41% Nederlanders heeft al 3-in-1 pakket en bij overstap kiest 68% op prijs

Amsterdam, 16 december 2008. Tele2 start vandaag offensief tegen de kabel. Met advertenties in alle landelijke dagbladen en via een grootschalige mailing, laat Tele2 weten dat het op de eerste plek staat op Totaalwijzer.nl, de vergelijkingssite voor 3-in-1 pakketten van Ben Woldring (tevens eigenaar van Bellen.com en Internetten.nl). Tele2 biedt het voordeligste totaalpakket op basis van prijs en internetsnelheid! Naast tot 20Mb/s internet, voordelig bellen, meer dan 70 digitale radio- en televisiekanalen en hoge beeldkwaliteit, kunnen klanten van Tele2 recente topfilms huren en uitzending gemist bekijken via de afstandbediening.

Uit onderzoek van MWM2 onder ruim 500 respondenten blijkt dat 41% van de Nederlanders al beschikt over telefonie, internet en televisie van één aanbieder. Van de consumenten die dit nog niet hebben overweegt nog eens ruim 16% om komend jaar over te stappen naar een 3-in-1 pakket. Hiermee heeft dan meer dan de helft van alle Nederlanders een 3-in-1 pakket. De meest genoemde redenen om over te stappen zijn een lagere prijs (68%) en het gemak van alles bij één leverancier (48%). Dat Tele2 voorziet in deze behoeftes blijkt uit de nummer 1 positie op Totaalwijzer.nl.

"In 2007 en 2008 waren vooral pakketten met bellen en internet enorm populair, daardoor is Tele2 al twee jaar de snelste groeier op een verzadigde dsl-markt," aldus Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt van Tele2. "Onderzoek laat nu zien dat interesse in totaalpakketten met ook tv erbij groot is, Tele2 gaat de strijd aan met de kabel om ook dit laatste monopolie omver te werpen."


- EINDE -

Contact
Tele2
Remco Meerstra
Corporate Reputation Executive
T: +31 (0) 20 750 1804
E: remco.meerstra@tele2.com

Tele2 Nederland B.V. is één van de grootste communicatiebedrijven in Nederland. Het bedrijf biedt consumenten, de zakelijke en de wholesale markt een compleet pakket van communicatiediensten. Tele2 biedt spraak-, data- en internet- en tv-diensten aan via een eigen infrastructuur, voorzien van de modernste netwerktechnologieën. Tele2-klanten profiteren van gebruiksvriendelijke en betaalbare diensten van topkwaliteit. Meer nieuws en informatie zijn verkrijgbaar via tele2.nl.


---- --