Ingezonden persbericht


FNV Zelfstandigen en Zilveren Kruis Achmea introduceren AOV voor zzp'ers

Beter Af AOV Basis richt zich op grote groep onverzekerde zzp'ers

Amsterdam, 16 december 2008 - FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger voor zelfstandig ondernemers zonder personeel (zzp'ers), heeft in samenwerking met Zilveren Kruis Achmea en andere FNV bonden die zelfstandigen organiseren, een nieuwe variant op de AOV, speciaal gericht op zzp'ers ontwikkeld. Deze variant, de Beter Af AOV Basis, is specifiek voor zelfstandig ondernemers die zich willen verzekeren tegen het verlies van inkomen door ziekte. De extra voordelige basisverzekering, op maat gemaakt voor zelfstandigen, is exclusief beschikbaar voor leden van FNV Zelfstandigen.

Omdat 53% van de zelfstandig ondernemers geen AOV heeft afgesloten(1), kan de Beter Af AOV Basis voor de doelgroep een interessant alternatief zijn voor het huidige aanbod. Het hoge percentage zzp'ers dat geen gebruik maakt van een AOV is veelal te wijten aan de hoge kosten en ingewikkelde regelgeving. Door de wensen en behoeften van deze groep zelfstandigen in kaart te brengen, zijn FNV Zelfstandigen en Zilveren Kruis Achmea met een betaalbaar, toegankelijk en flexibel alternatief gekomen.

Anders dan de klassieke AOV keert de nieuwe basisverzekering vanaf 1 maand arbeidsongeschiktheid uit, tot maximaal twee jaar. Daar is bewust voor gekozen, omdat zelfstandig ondernemers zich het vaak niet kunnen permitteren om langdurig ziek te blijven. De Beter Af AOV Basis helpt daarom die mensen, die tijdelijk niet in staat zijn om te werken, door ze in een periode van twee jaar de kans te geven om zich helemaal te concentreren op herstel, re-integratie en het eventueel ontwikkelen van alternatieve oplossingen.

De Beter Af AOV Basis heeft de volgende voordelen voor zzp'ers:
* Goedkoop: de verzekering is af te sluiten vanaf ¤27,- per maand
* Exclusief beschikbaar voor leden van FNV Zelfstandigen, welke 10% korting krijgen
* Toegankelijk: De verzekering kent nauwelijks uitsluitingen en is snel en eenvoudig af te sluiten
* Jaarlijks opzegbaar

* Ook voor ouderen, de eindleeftijd is 65 jaar
* Duidelijk: keert al vanaf 1 maand uit - tot maximaal 2 jaar
* Heeft als doel: ondersteuning bij snelle re-integratie
* Keert ook uit bij zwangerschap, met een aanvulling op de zwangerschapsuitkering

Linde Gonggrijp, directeur FNV Zelfstandigen: ''Om tegemoet te komen aan de wensen van zelfstandigen die nu geen verzekering afsluiten, hebben we samen met Zilveren Kruis Achmea een aanbod ontwikkeld dat echt anders is dan een klassieke AOV-verzekering. De nieuwe basisverzekering keert uit vanaf 1 maand arbeidsongeschiktheid tot maximaal twee jaar. Door te kiezen voor een beperkte duur is deze verzekering veel goedkoper en eenvoudiger af te sluiten. Dit is ideaal voor zelfstandig ondernemers, die vaak op zoek zijn naar een goedkoop en flexibel alternatief dat hen helpt mocht hun iets overkomen.''

Meer informatie over de Beter Af AOV Basis kunt u vinden op www.zilverenkruis.nl/fnv

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Robbert Vreeburg
Text 100 Public Relations
Tel.: 020 530 43 44
E-mail: robbert.vreeburg@text100.nl

Over FNV Zelfstandigen in Diensten Groen Handel ICT Industrie Vervoer en Zorg FNV Zelfstandigen is de belangenbehartiger voor zelfstandigen zonder personeel, die opereert zonder winstoogmerk.De vereniging doet dit door collectieve belangenbehartiging omtrent werk en inkomen, individuele belangenbehartiging rondom juridisch advies en incasso én het faciliteren van onderlinge contacten. Zij beoogt leden sociaal-economisch op de kaart te zetten als een derde groep onafhankelijke ondernemers met hun eigen identiteit ten opzichte van werkgevers en werknemers. FNV Zelfstandigen richt zich daarbij op de volgende sectoren: diensten, groen, handel, ICT, industrie, vervoer en zorg. FNV Zelfstandigen heeft ruim 10.000 leden en is een zelfstandige bond van de ruim 1,2 miljoen leden tellende FNV vakcentrale. Meer informatie is te vinden op www.fnvzzp.nl.

(1) Onderzoek Verbond van Verzekeraars 2008
If you would rather not receive future email messages from Text100, let us know by clicking here.Text100, 26 W. 17th Street 2nd Floor, New York, NY 10011 United States