Ingezonden persbericht


Published: 09:35 16.12.2008 GMT+1 /HUGIN /Source: OncoMethylome Sciences /BXS: ONCOB /ISIN: BE0003844611

OncoMethylome heeft onderhandse plaatsing afgerond en verhoogt netto kaspositie tot EUR 30 miljoen

Luik (België) - 16 december, 2008, 9u30 MET - OncoMethylome Sciences (Euronext Brussel: ONCOB, Euronext Amsterdam: ONCOA) kondigt vandaag de uitgifte aan van 1,332,877 nieuwe aandelen via een onderhandse plaatsing voor een totaalbedrag van EUR 8,4 miljoen. Deze extra middelen zullen gebruikt worden om biomarkers voor farmaceutische toepassingen verder te ontwikkelen voor diagnostische tests voor gepersonaliseerde behandelingen van kankerpatiënten.

AGF Private Equity (onderdeel van de Allianz verzekeringsgroep), APG Investments (beheerder van het derde grootste pensioenfonds ter wereld) en Fortis Investments Management kochten de nieuwe uitgebrachte gewone aandelen van het bedrijf via een onderhandse plaatsing. De nieuwe aandelen worden uitgegeven voor een prijs van EUR 6,29 per aandeel en zullen 10,1% vertegenwoordigen van het nieuwe totaal aantal van 13.161.074 uitstaande gewone OncoMethylome aandelen. Door deze transactie, heeft AGF Private Equity 6,0% van de OncoMethylome aandelen verworven, en APG Investments en Fortis Investments Management respectievelijk 2,4% en 1,7% van de aandelen. OncoMethylome, dat geen vreemd vermogen heeft, heeft zijn netto kaspositie en kasequivalenten tot EUR 30 miljoen verhoogd met ingang van de datum van deze transactie.

De kapitaalsverhoging zal plaatsvinden op 18 december en de aandelen zullen onmiddellijk daarna op de beurs genoteerd worden. Een noteringsprospectus is gedeponeerd bij de CBFA.

"OncoMethylome verwelkomt solide institutionele beleggers zoals AGF Private Equity, APG Investments en Fortis Investments Management als strategische belangrijke aandeelhouders", verklaart Herman Spolders, CEO van OncoMethylome Sciences. "De sterke kaspositie zal ons helpen om de ontwikkeling van bepaalde producten te versnellen en om onze aandacht gericht te houden op de behoeftes en vragen van oncologen en kankerpatiënten. Het belangrijkste is dat deze aanvullende middelen het ons mogelijk zullen maken om de samenwerking met farmaceutische bedrijven verder uit te breiden en te versnellen, om biomarkers te identificeren, die mogelijk zullen leiden tot diagnostische testen, die kunnen voorspellen welke kankerbehandeling het beste werkt".

Dr. Rémi Droller, Life Sciences Partner bij AGF Private Equity verklaart dat OncoMethylome Sciences beantwoordt aan de prioriteit die zijn Groep geeft aan investeringen in innovatieve snel groeiende life sciences bedrijven. "OncoMethylome heeft een brede pijplijn van gepatenteerde producten op het vlak van oncologie, met een focus op de groeiende gebieden van kankerdiagnostica en gepersonaliseerde medicijnen. Van de huidige 11 producten in ontwikkeling, zijn er 3 op de Amerikaanse markt gelanceerd in 2008 en we verwachten voor 2 andere producten een commerciële samenwerking aan te gaan met toonaangevende partners in 2009. Het bedrijf heeft als voordeel een gepatenteerde technologie (Methylatiespecifieke PCR of 'MSP') die zichzelf al bewezen heeft in verschillende kankertoepassingen. De bestaande partnerships met bedrijven zoals Laboratory Corporation of America (LabCorp), Veridex Inc. (J&J) en Schering Plough bevestigen dat het bedrijf in staat is belangrijke partners te vinden voor zijn producten. Door het vooruitzicht op groeiende inkomsten in de komende jaren, de sterke kas- en balanspositie en de competitieve gepatenteerde technologie, zijn we ervan overtuigd dat het bedrijf een leidende rol zal spelen in deze groeiende industrie in de komende jaren."

ING Bank Corporate Finance was de financiële adviseur voor OncoMethylome bij deze transaction.

Om dit persbericht te downloaden als PDF, klik hier: Persbericht

Over AGF Private Equity (www.agfpe.com)
AGF Private Equity, een dochter van de Allianz Groep, is gespecialiseerd in aandelenbeleggingen. Het bedrijf beheert een investeringsportefeuille van meer dan Euro 2 miljard en is één van de leiders in het beheren van fund of funds en in venture capital. Het Venture Capital team heeft geïnvesteerd in zeventig hightech bedrijven. AGF Private Equity doet regelmatig aan lange termijn beleggingen: jaarlijks wordt ongeveer Euro 50 miljoen geïnvesteerd in jonge bedrijven met een duidelijk potentieel. Met bijna Euro 450 miljoen onder beheer in Venture Capital activiteiten is AGF Private Equity een actieve partner voor groeibedrijven. Voor meer informatie, www.agfpe.com. Over OncoMethylome Sciences
OncoMethylome Sciences (Euronext Brussel: ONCOB; Euronext Amsterdam: ONCOA) is een bedrijf actief in moleculaire diagnostiek, dat genmethylatietests ontwikkelt om artsen te helpen bij de doeltreffende opsporing en behandeling van kanker. Meer specifiek zijn de tests van het bedrijf ontworpen om artsen te helpen bij (i) de nauwkeurige opsporing van kanker in een vroege ontwikkelingsfase, (ii) het voorspellen van de respons van de patiënt op de behandeling met geneesmiddelen en (iii) het voorspellen van de kans dat de kanker terugkeert.

OncoMethylome bezit een brede productontwikkelingspijplijn bestaande uit tien producten en een stevige track record op het gebied van partnerships. Het bedrijf werkt samen met grote internationale onderzoekscentra voor moleculaire oncologie, zoals de Johns Hopkins University, en heeft een aantal commerciële en samenwerkingsverbanden met Veridex LLC, een bedrijf van Johnson & Johnson, Schering-Plough Corp., GlaxoSmithKline Biologicals, Abbott, Merck KgaA, de afdeling BioScience van Millipore Corporation EXACT Sciences Corp and Qiagen. De producten van OncoMethylome zijn gebaseerd op de methylatietechnologie, een uitvinding van Johns Hopkins University (VS).

OncoMethylome werd opgericht in januari 2003 en heeft vestigingen in Luik en Leuven (België), in Durham (USA, NC) en in Amsterdam (Nederland).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Philip Devine
Tel. +32 479 505 885
ir@oncomethylome.com
www.oncomethylome.com