Ingezonden persbericht


Bewoners Bomenbuurt in Schagen ontvangen Politie Keurmerk Veilig Wonen

Alle bewoners van de Bomenbuurt in Schagen ontvangen van woningcorporatie Wooncompagnie het certificaat Politie Keurmerk Veilig Wonen. Ruim twee jaar geleden renoveerde Wooncompagnie de 267 woningen van de Bomenbuurt en investeerde tegelijkertijd in veiligheid. Alle woningen voldoen aan de gestelde veiligheidseisen, zo bleek na keuring door een onafhankelijke inspectiedienst.

In samenwerking met huurdersbelangenvereniging De Onderste Steen heeft Wooncompagnie zich na afronding van de renovatie ingezet voor het behalen van de certificaten voor de Bomenbuurt in Schagen. "Niet voor niets hebben we een veilige woonomgeving hoog in ons vaandel staan", zegt opzichter Menno de Rooij van Wooncompagnie. Al tijdens de renovatiewerkzaamheden is rekening gehouden met de gestelde veiligheidseisen voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Zo zijn alle woningen voorzien van goedgekeurde sloten op ramen en deuren, dubbel glas en de verlichting rond de woningen is verbeterd. De bewoners van de Bomenbuurt ontvingen in december een brief van Wooncompagnie met het certificaat, twee stickers voor op de ramen en een folder met praktische tips. Het certificaat is tien jaar geldig.

Chris van der Voort - secretaris van huurdersbelangenvereniging De Onderste Steen - is blij met het keurmerk en de gezamenlijke inzet van huurders en verhuurder. Niet in de laatste plaats omdat het keurmerk zo zijn voordelen heeft. Verstrekker van het keurmerk - het CCV (Centrum Criminaliteitspreventie Veiligheid) - claimt dat bewoners van een woning met het politiekeurmerk negentig procent minder kans hebben op een geslaagde inbraak. De meeste verzekeraars geven om die reden een korting op de inboedelverzekering.

Wooncompagnie
Geldelozeweg 41
1625 NW Hoorn
Tel.: 0229 - 751165 Fax: 0229 - 751151
www.wooncompagnie.nl m.vdaalen@wooncompagnie.nl


---- --