Gemeente Den Haag



Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Persbericht

Den Haag, 16 december 2008

Laserverlichting op het Spuiplein Den Haag
Spinoza verlicht de stad

Tot 21 januari 2009 komt het Spuiplein elke avond tot leven met laserverlichting. Het licht geeft denkbeelden weer van de filosoof Spinoza vermengd met beelden van de stad. Lichtontwerper Reier Pos maakte in opdracht van de Stichting Spuiplein en Gemeente Den Haag opnieuw een ontwerp om het Spuiplein tijdens de wintermaanden op een bijzondere manier te verlichten. Haije Bouwman van de Amsterdamse Spinozakring vertaalde de teksten van Spinoza naar hedendaags Nederlands.

"Het licht en de teksten van Spinoza op de gebouwen en in de openbare ruimte zijn bedoeld voor mensen die tijdens de winteravonden op en rond het Spuiplein zijn", aldus wethouder Huffnagel (citymarketing) die de verlichting onlangs symbolisch aanstak. "Voorbijgangers worden er met deze speelse verlichting op attent gemaakt dat Den Haag de internationale stad van vrede en recht is."

Deze projectie is een vervolg op het laserproject 2007/2008. Lichtontwerper Reier Pos was de afgelopen jaren betrokken bij diverse producties en gezelschappen zoals het Nationaal Toneel, RO Theater en het Amsterdamse Bos.

De lasershow is dagelijks te zien tot en met 21 januari 2009, van 17.00 tot 00.30 uur..

Stichting Spuiplein
Stichting Spuiplein stelt zich tot doel het Spuiplein te verlevendigen. Dit doet de stichting door het ontwikkelen, stimuleren en bevorderen van culturele programmering en andere activiteiten op het Spuiplein. Het stichtingsbestuur bestaat uit de directeuren van omliggende culturele instellingen en (horeca)ondernemers.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Noot voor de redactie, Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Gemeente Den Haag