Productschap Diervoeder

Nieuws update van het Productschap Diervoeder, 16 december 2008

Succesvolle bijeenkomst personeelsfunctionarissen

Op 27 november jl. was er in het Golden Tulip Hotel Arnhem / Velp een bijeenkomst voor personeelsfunctionarissen. Een kleine twintig vertegenwoordigers van elf verschillende bedrijven waren hierbij aanwezig. Tijdens deze bijeenkomst zijn de resultaten gepresenteerd van het recent afgeronde project levensfasebewust personeelsbeleid (LPB) dat het afgelopen jaar heeft plaatsgevonden.

Dagvoorzitter Kees Lommers van de afdeling Arbeid van het Productschap opende de bijeenkomst waarna Joost Snoeijen, HR manager bij Hendrix UTD het stokje overnam. Snoeijen onderstreepte als en deelnemer aan het project het belang van LPB.

Patricia Gielen van het onderzoeksbureau IVA presenteerde de resultaten van een jaar lang onderzoek naar LPB in de diervoedersector. Zij ging in op de werkwijze , besprak de resultaten en sloot af met een samenvatting van de beleidsadviezen voor de sector.

Als laatste deelde Roel den Hollander, directeur van veevoedertransportbedrijf Ecotrans, zijn ervaringen als deelnemend pilot-bedrijf met de aanwezigen. Hij vertelde dat LPB al hoog op de agenda stond binnen zijn organisatie, en dat deze aandacht binnen zijn organisatie door deelname aan het project alleen maar vergroot is. Aan het eind van de bijeenkomst werden er door Kees Lommers een aantal stellingen rondom de thema's 'uitdagingen', 'beren op de weg', en 'gewenste aanpak' aan de groep voorgelegd. Tijdens de hierop volgende groepsdiscussie werden deze onderwerpen in het licht van het verder vormgeven van het beleidsadvies ten behoeve van de sector besproken. De bijeenkomst die voor het eerst voor deze specifieke doelgroep is gehouden werd als zeer positief is ervaren. Er blijkt onder personeelsfunctionarissen duidelijk behoefte te bestaan aan informatie over verschillende thema's en de mogelijkheid tot uitwisseling hiervan. Een thema-bijeenkomst zoals deze is dus zeker voor herhaling vatbaar! Meer informatie, waaronder de presentaties die deze ochtend zijn gehouden, is te vinden op de website.

U kunt ook contact opnemen André Russcher , tel. 070-3708309.