Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 16 december 2008

Burgemeester Job Cohen Beschermheer van Grachtenfestival

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam wordt Beschermheer van het Grachtenfestival. Cohen is al jaren als burgervader en muziekliefhebber bezoeker van het festival. Ook stelt hij jaarlijks zijn huis open voor een festivalconcert in de ambtswoning.

"Het Grachtenfestival hoort bij Amsterdam. Grote namen en jong talent. Passie en plezier van musici en publiek. Wat is in augustus het leven toch mooi voor bewoners en bezoekers van Amsterdam", aldus burgemeester Cohen.

Het Grachtenfestival markeert jaarlijks de start van het klassieke muziekseizoen. Het volgende Grachtenfestival vindt plaats van 15 tot en met 23 augustus 2009.

www.grachtenfestival.nl

Het Amsterdamse Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende muziekfestival waarvan uitvoeringen van (klassieke) muziek op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam en aan de IJ-oevers de basis vormen. Elk jaar worden nieuwe speellocaties toegevoegd. Deze locaties onderscheiden zich door bijzondere of monumentale architectonische en cultuurhistorische waarde.

Hoofdsponsor van het Grachtenfestival is Schiphol Group, hoofdsubsidiënt is de Gemeente Amsterdam. Het Grachtenfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Friesland Bank en Ymere.