Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EXPO HAARLEMMERMEER: 'NU ECHT STARTEN MET HUISVESTEN VAN BEURZEN EN EVENEMENTEN'

Gemeente Haarlemmermeer verleent vrijstelling van bestemmingsplan

Haarlemmermeer, dinsdag 16 december 2008 - Expo Haarlemmermeer, één van de acht beursaccommodaties van Libéma, mag nu echt starten met het huisvesten van meer beurzen, congressen en evenementen. Binnen het bestaande bestemmingsplan waren bepaalde bijbehorende activiteiten zoals detailhandel en geluidsactiviteiten uitgesloten. Vanaf december heeft het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer, de gemeente waar Vijfhuizen onder valt, hiervoor vrijstelling verleend van dit bestemmingsplan. Dit maakt het voor exploitant Libéma mogelijk de accommodatie actiever te gaan aanbieden aan organisatoren.

Expo Haarlemmermeer is een unieke duurzame accommodatie met een zonnepanelendak van maar liefst 26.000 m² met daaronder allerlei in- en outdoormogelijkheden. Expo Haarlemmermeer bestaat uit een imposant glazen hoofdgebouw dat één geheel vormt met een grote overkapping en het park eromheen. Het voormalige Floriade-terrein biedt bezoekers een bijzondere ervaring door de grote openheid van het complex en de directe beleving van het groen. Libéma is blij met de vrijstelling. Jeroen Altink, directeur van Groenoordhallen Leiden en Expo Haarlemmermeer: "De vrijstelling betekent dat we nu écht kunnen beginnen met het investeren in de gewenste faciliteiten en het actief verhuren van deze accommodatie".

Eén van de acht
Expo Haarlemmermeer maakt deel uit van Libéma Beurzen & Evenementen dat naast de op-twee-na grootste beurslocatie van Nederland, Brabanthallen 's-Hertogenbosch, bestaat uit Autrotron Rosmalen, Groenoordhallen Leiden, TT-Hall Assen, IJsselhallen Zwolle, Zeelandhallen Goes en sinds kort ook Omnisport Apeldoorn. Voor alle mogelijkheden over het organiseren van een event en informatie over Expo Haarlemmermeer kan men zich wenden tot Jeroen Altink, via 071-5212521, of het centrale telefoonnummer van Libéma Beurzen & Evenementen 0900-0401132 (lokaal tarief) en www.libema.nl/beurzenevenementen.
---



Ingezonden persbericht