Ingezonden persbericht


JOVD stuurt imam Fawaz Jneid nieuwjaarswensen


Jonge liberalen starten online wenskaartenactie

Den Haag, 15 december 2008 - De JOVD (Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie) is een website gestart waarop Nederlanders hun nieuwjaarswensen kunnen sturen aan Fawaz Jneid, een imam verbonden aan de radicale As-Soennah-moskee in Den Haag. Op www.stuurfawazeenkaartje.nl kunnen bezoekers van de website een persoonlijke wenskaart invullen die de jonge liberalen rond de jaarwisseling bij een bezoek aan de moskee persoonlijk zullen bezorgen.

Landelijk voorzitter Jeroen Diepemaat: "voor de JOVD is ieder individu evenveel waard en Jneid heeft met zijn onverdraagzame uitspraken keer op keer laten zien dat hij het hier niet mee eens is. We willen hem met deze actie laten zien dat het ook anders kan. Hopelijk grijpt hij deze tweede kans met beide handen aan om met zijn moskee in het nieuwe jaar een andere boodschap te verkondigen".

Fawaz Jneid vervloekte eerder Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali in een preek in de orthodoxe As-Soennah-moskee en dit jaar moest ook stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Slotervaart Ahmed Marcouch het ontgelden. De JOVD zou graag zien dat door de hartelijke wensen van vele Nederlanders Jneid en As-Soennah juist mensen voorop gaan stellen in plaats van een orthodoxe leer. Landelijk voorzitter Jeroen Diepemaat: "De JOVD hoopt dat de imam in het vervolg verantwoordelijk met de vrijheid van meningsuiting gaat omspringen. Ook priesters, imams en rabbijnen zijn verantwoordelijk voor de schade die zij binnen hun functie in de samenleving aanrichten".


* * *