Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Ontwep Potgieterstraat

18 december 2008

Nummer 73
Datum: 18 december 2008

Ontwerp Potgieterstraat vastgesteld

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West heeft op 16 december het nieuwe ontwerp voor de Potgieterstraat vastgesteld. In dit ontwerp wordt de Potgieterstraat tussen de Da Costakade en de Bilderdijkstraat ingericht tot een speelstraat. Het ontwerp voor de straat is in samenwerking met de buurt tot stand gekomen.

Ontwerp
De Potgieterstraat tussen de Da Costakade en de Bilderdijkstraat wordt een straat waar kinderen van verschillende leeftijden kunnen spelen. Er komen klim- en duikelrekken, kleine speeltoestellen en skateheuvels. Verder wordt er nieuw groen geplant en komen er bankjes. De huidige rijbaan en negen parkeerplaatsen komen hiermee te vervallen.

Aanleg speelstraat
De werkzaamheden in de Potgieterstraat starten in januari / februari 2009. Het streven is het werk in mei 2009 af te ronden, zodat kinderen hier dan naar hartenlust kunnen spelen. Het werk wordt in twee fases uitgevoerd, we starten met de zijde van het fietspad, en gaan daarna over naar de kant van de rijbaan en het middenveld. Woningen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar door middel van loopschotten.

Informatie
Het volledige ontwerp ligt ter inzage bij de publieksbalie. Ook op www.oudwest.amsterdam.nl is het ontwerp in te zien onder Plannen en projecten / Potgieter speelstraat.