Kerst op Radio Kootwijk: een uniek evenement voor het hele gezin


RADIO KOOTWIJK, 20081216 -- In het weekeinde voor kerst (vrijdag 19 december 2008) opent Radio Kootwijk haar deuren voor het publiek met een Kerstprogramma. Het voormalig zendgebouw is het decor van een viertal programma's. Er is muziek van o.a. Bill Baker's Big Band en Ralph van Manen, een optreden van Otto de Bruijne en vertoning van de films `Ver van Familie' en `Mindhunters', die deels zijn opgenomen op Radio Kootwijk. Speciaal voor kinderen is er een kinderprogramma met de films `Kruimeltje' en `Pietje Bell'. Alle programma's geven het publiek bovendien de gelegenheid meer te zien van de gebouwen op deze historische locatie.

Kerstsurpriseshow
Kerst op Radio Kootwijk begint vrijdag 19 december met een speciale kerstavond vol sfeer, muziek en verdieping. Het publiek wordt getracteerd op een concert van de bekende gospelzanger Ralph van Manen, die onder andere een aantal nummers van zijn cd `Heart of Christmas' ten gehore zal brengen.
Daarnaast neemt schrijver en verteller Otto de Bruijne ons mee in de grootste tranentrekker van 2008: zijn verhaal `Kerstsurpriseshow'.
Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar voor ¤ 17,50. De deuren gaan open om 19.30 uur.

Kerstconcert Bill Baker's Big Band
Zondagavond 21 december is Radio Kootwijk het decor van een sprankelend kerstconcert van Bill Baker's Big Band. Zeventien musici waaronder vijf saxen, vier trombones, vier trompetten en een ritmesectie worden ondersteund door twee zangeressen met `velvet voices'. Het swingende repertoir bestaat uit herkenbare big band-muziek met grote namen als Glenn Miller en Duke Ellington afgewisseld met de bekende Amerikaanse kerstliedjes. Meezingen mag!
Kaarten zijn verkrijgbaar voor ¤ 17,50. De deuren gaan open om 19.30 uur.

Kinderprogramma
Maandag 22 en dinsdag 23 december is het in Radio Kootwijk feest voor de kinderen! Zij genieten van een eigen middagprogramma, een ideaal gezinsuitje voor in de kerstvakantie. Speciaal voor deze gelegenheid is er een bioscoop, waar maandag de bekende kinderfilm `Kruimeltje' en dinsdag de bekende film `Pietje Bell' te zien zal zijn. In een `rondje met de boswachter' zien de kinderen alle speciale plekjes van deze schitterende locatie. En natuurlijk is er warme chocolademelk en iets lekkers.
Kaarten voor het kinderprogramma kosten maar ¤ 5,00, begeleiders komen gratis. Aanvang 12.30 uur.

Filmprogramma
De films `Ver van Familie', een bewerking van de gelijknamige roman van Marion Bloem en de actiefilm `Mindhunters', zijn beide deels op de unieke locatie Radio Kootwijk opgenomen. Daarom staan deze films op de avonden van 22 en 23 december op het programma. Maandag is dat `Ver van familie' en dinsdag `Mindhunters'. Voorafgaand aan de film is er de unieke gelegenheid om tijdens een rondleiding alle filmopnamelocaties te bekijken.
Kaarten voor het avondprogramma kosten ¤ 10,00. Aanvang 19.00 uur, de film begint om 20.00 uur.





Radio Kootwijk