WNF en Codename Future lanceren http://wnf.codenamefuture.nl


een website met digitaal lesmateriaal over een leefbare aarde

DEN HAAG, 20081216 -- Het Wereld Natuur Fonds en Codename Future lanceren de website wnf.codenamefuture.nl. Hierop staat lesmateriaal dat middelbare scholieren bewust maakt van hun invloed als consument op de natuur overal ter wereld.

De twee organisaties combineren hun specialisaties, het beschermen van de natuurlijke rijkdom aan dier- en plantsoorten op aarde en het betrekken van jongeren hierbij met behulp van aantrekkelijk digitaal lesmateriaal.


Werken met het materiaal begint altijd met een les `Jouw Voetafdruk', waarin leerlingen met de `ecologische voetafdruk' berekenen hoeveel ruimte ze nodig hebben voor hun manier van leven. Daarna gaan ze aan de slag met onderwerpen als: bossen, oceanen, bescherming van dieren, klimaatsverandering en zoetwatergebieden. De bijbehorende opdrachten dagen hen uit om kennis te vergaren over het onderwerp, een eigen mening te vormen en in hun omgeving onderzoek te doen. Vervolgens gaan zij aan de slag met een creatieve opdracht, een buitenopdracht, een opdracht thuis en een presentatie.

Het lesmateriaal `Living Planet' is geïntegreerd in het onderwijs. Docenten kunnen het materiaal inzetten tijdens reguliere lessen, maar ook tijdens een projectweek. Het didactische concept en de aangeboden thema's zijn voor alle niveaus van de onderbouw en bovenbouw van het voortgezet onderwijs bruikbaar. Het lesmateriaal Living Planet is vakoverstijgend, kennisactiverend, meningvormend en vaardighedengericht. Voor de inzet van het lesmateriaal is er een docentenhandleiding en een draaiboek beschikbaar en indien gewenst, tegen betaling, professionele begeleiding.

Codename Future is 'De Nieuwe Uitgever' in het moderne leren. Wij streven ernaar om jongeren te professionaliseren aan de hand van hun maatschappelijke positie.





Ingezonden persbericht