Personal Space Technologies krijgt voet aan de grond in VS


Innovatieve 3D technologie in trek bij ziekenhuizen, universiteiten, industrie en musea

AMSTERDAM, 20081216 -- Personal Space Technologies is als runner up geëindigd bij de verkiezing van het meest innovatieve bedrijf in Noord-Holland. De in de Amsterdamse Indische Buurt gevestigde onderneming behaalde deze topklassering in het KansenKanon 2008 van Syntens, de innovatie aanjager van het ministerie van Economische Zaken. Mede-oprichter Arjen Brinkman: `Wij zijn hier bijzonder trots op. Wij stonden al in de MKB innovatie top 100 van 2008. We zijn nu hard bezig met het zoeken naar nieuwe medewerkers, omdat we in de Verenigde Staten een doorbraak verwachten.'

Onlangs was er een promotiefilm van Personal Space Technologies te zien op een groot aantal tv-zenders in de VS, in het programma 21st Century Business dat wordt gepresenteerd door oud-minister van Buitenlandse Zaken generaal Alexander Haig.
`Onze technologie verandert elk object in een 3D getracked object. Het is de ultieme Nintendo WII. We krijgen nu veel aanvragen van themaparken, de luchtvaartindustrie, defensie en de auto-industrie', aldus Brinkman.
Personal Space Technologies maakt driedimensionale data (3D) toegankelijk zonder dat daar speciale expertise voor nodig is. Het bedrijf ontwikkelt zogeheten tracking systemen en complete 3D en ook 4D visualisatie- en interactie systemen. Deze worden gebruikt op universiteiten, ziekenhuizen, in de industrie en in musea.
De apparatuur van Personal Space Technologies is gemakkelijk te gebruiken en interactief. Zo krijgen cardiologen van het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen met de 3D technologie een pompend hart virtueel in hun handen, zodat ze sneller en beter kunnen analyseren. Zonder te hoeven snijden. En de cardioloog heeft met behulp van deze technologie de radioloog niet meer nodig.
Marc Lausberg van Personal Space Technologies: `De cardioloog kan snel en direct werken. Zijn handen bevinden zich namelijk op dezelfde plek als het te onderzoeken object. De cardioloog kan op basis van zijn intuïtie werken en heeft geen omkijken naar de technologie.'
Professor Folkert Meijboom van het Radboudziekenhuis in Nijmegen: `Dit is een grote stap voorwaarts. We werkten al met 3D technologie, maar projecteerden die altijd op een gewoon scherm. Nu kunnen we de data analyseren in een 3D omgeving. Daardoor kunnen wij veel snellere en betere analyses maken.'

Over Personal Space Technologies

Personal Space Technologies is in 2006 opgericht door Gallium Europe (Arjen Brinkman en Marc Lausberg) en het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI). Het is gevestigd in de Balistraat in de Indische Buurt in Amsterdam. Op dit moment werken er 7 mensen.


www.ps-tech.nl
www.ps-tech.com





Ingezonden persbericht