Topkok niet blij met supermarkthulp en geeft zelf hulp


ZUIDOOSTBEEMSTER, 20081216 -- Topkok Marijn Hendrikse is niet blij met het initiatief van de C1000 om via een chat hulp te bieden voor het kerstdiner en biedt zelf hulp aan. De topkok van restaurant La Coubilette te Zuidoostbeemster minacht de commerciële kant- en klaar maaltijden die voor kerst zijn verschenen. Hierom gaat de topkok de strijd aan en deelt zijn kennis om mensen alsnog zelf te laten koken.

"Veel mensen weten met kerst niet precies hoe ze de gerechten moeten bereiden en wijken uit op kant- en klaar maaltijden. Deze trend vinden we zeer zorgwekkend, de supermarkten spelen in op deze trend, maar denken alleen aan de commerciële kant. We vinden dat het diner om veel meer gaat dan het opeten, het gaat om een bepaald gevoel, zeker met kerst! Om de trend tegen te gaan bieden we graag hulp aan om mensen alsnog een heerlijk kerstdiner te laten bereiden, aldus Martijn Hendrikse.

Topkok Martijn Hendrikse, opgenomen met twee bestekjes in de michelingids 2009 reageert hier ook op de actie van de C1000 om mensen via chat hulp te bieden bij het kerstdiner.
"De C1000 zal echt geen andere supermarkten adviseren. Het kerstdiner moet om sfeer en gevoel blijven gaan en niet om het geld wat eraan te verdienen valt. Vanuit onze klassiek franse keuken zijn onder andere wild en gevogelte `alledaagse kost'. We bieden dan ook graag onze kennis aan om de sfeer en gevoel van de kerst te behouden. Dit doen we niet via een chat maar persoonlijk, via de telefoon. Zo weet ook iedereen hulp te bereiken en niet alleen de handige computer mensen. We gaan de strijd aan!", aldus een strijdlustige Martijn Hendrikse.

Mensen die nog wel voor authentiek en kwaliteit gaan kunnen op dinsdag 23 december tussen 13:00 tot 17:00 de topkok bereiken via: 0299-683585 met al hun vragen. Voor de mensen die liever eten dan koken met kerst, zijn er nog enkele plaatsen vrij in het restaurant. Reserveren kan via hetzelfde nummer.





Richard Zuidgeest