Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Datum: 12 december 2008

NOS/NOC*NSF Sportgala op Nederland 1

Welke sporters ontvangen dit jaar de Jaap Eden-Trofee?

Inmiddels zijn de genomineerden bekend en is het aan de sporters om te stemmen: tijdens het NOS/NOC*NSF Sportgala, dat op 16 december van 20.30 tot 22.00 uur op Nederland 1 zal worden uitgezonden, zullen de sportman, sportvrouw, sportploeg, gehandicapte sporter of sportcoach van 2008 rechtstreeks bekend worden gemaakt. Het Sportgala vindt plaats in de RAI Amsterdam. De presentatie is in handen van Dione de Graaff en Mart Smeets.

Wie dit jaar de 'Jaap Eden-Trofee' ontvangt, wordt beslist door de sporters met de zogenoemde A-status van NOC*NSF. Zij kiezen uit de genomineerden de sportman, sportvrouw, sportploeg en gehandicapte sporter van 2008. De coaches kiezen daarnaast de 'coach van het jaar'. Deze prijs wordt uitgereikt door de winnende coach van 2007, Foppe de Haan.

De winnende sporters en sportploeg ontvangen tijdens het Sportgala de 'Jaap Eden-Trofee' uit handen van topsporters die dit jaar hun sportcarrière beëindigden. Minke Booij (hockey), Gerard van Velde (schaatsen), Mark Huizinga (judo) en Pieter van den Hoogenband (zwemmen) hebben dit jaar afscheid genomen van hun actieve sportcarrière en reiken daarom de prijzen uit. Als blijk van waardering voor hun indrukwekkende sportloopbaan zal zangeres Stevie Ann hen toezingen met een speciaal lied. Ook zullen cabaretier Eric Koller en Circle Percussion een optreden verzorgen.

NOS/NOC*NSF Sportgala 2008, 16 december, 20.30 - 22.00 uur, Nederland 1


Noot voor redacties



Noot voor redacties