FNV KIEM

Ledenraadpleging principeakkoord basis branche cao

week 50 | 9-12-2008 | 16:03:28 | Redactie

Voor het eerst in de geschiedenis staan vakbonden en werkgevers in de audiovisuele facilitaire branche op het punt een cao overeen te komen die moet gaan gelden voor alle bedrijven en werknemers in de gehele AV Facilitaire bedrijfstak. Deze cao is zal voor u van toepassing zijn als u werkt bij een audiovisueel facilitair bedrijf (pre-production, opname, bewerking, duplicatie, storage, distributie, postproduction, etc.) dat zich uitsluitend (dus niet als u bv technisch medewerker bent in dienst van een omroep) met deze of vergelijkbare activiteiten bezighoudt.

Het is nu aan de leden om over dit principeakkoord te stemmen.

Organisatie ledenraadpleging
We streven ernaar de werkgevers uiterlijk op 22 december a.s. te laten weten of we in kunnen stemmen met dit principeakkoord of niet. Om de leden op zoveel mogelijk manieren in de gelegenheid te stellen om hun mening te geven over bijgaand principeakkoord met betrekking tot de Basis Branche cao, de overgangsregelingen zoals genoemd in de cao akte en het protocol ('Spoorboekje') doen we dat op de volgende wijzen:


1. Schriftelijk en per e-mail:
U kunt het antwoordformulier gebruiken om uw mening met betrekking tot het cao protocol aan ons kenbaar te maken. Stuur het antwoordformulier voor 22 december a.s terug naar:
*FNV KIEM, T.a.v. Martin Kothman, Antwoordnummer 16055, 1000 SE Amsterdam. (Postzegel niet nodig!)
* Faxen naar FNV KIEM, t.a.v. Martin Kothman faxnummer (020) 355 37 37
*E-mailen naar l.lucassen@fnv-kiem.nl onder vermelding van onderwerp: reactie principeakkoord Basis Branche CAO AVFB en uw op- en of aanmerkingen, aanvullingen, wijzigingen en al dan niet uw instemming met het principeakkoord. Ook graag naam en bondsnummer aangeven.


2. Ledenvergaderingen:
We kunnen ons voorstellen dat u over bepaalde onderwerpen in de Basis Branche cao, over de overgangsregeling of over het 'spoorboekje' meer wilt weten cq vragen wilt stellen of discussiëren. Daarvoor organiseren wij een aantal ledenbijeenkomsten op verschillende tijdstippen om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen te komen:

Dinsdag 16 december 12.00 - 14.00 uur
Dinsdag 16 december 15.00 - 17.00 uur
Dinsdag 16 december 19.00 - 21.00 uur
Donderdag 18 december 13.00 - 15.00 uur

Plaats: Alle bovengenoemde bijeenkomsten worden gehouden op het Mediapark te Hilversum, in het Studiocentrum, ruimte Publieksopvang van Studio 1.

NB: Niet leden zijn welkom om aan de discussies deel te nemen. Alleen de leden van de vakbonden kunnen echter (schriftelijk) hun stem uitbrengen.


3. Reageren via internet:
Via CAOAVFAC@fnv-kiem.nl kunt u uw op- en aanmerkingen aan ons kenbaar maken. Let wel: de officiële ledenraadpleging verloopt via de schriftelijke mogelijkheden zoals genoemd onder punt 1. Zowel leden als niet leden van FNV KIEM kunnen reageren via deze mogelijkheid per e-mail.