Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sportief en gezond chillen op het KA Etterbeek

Extra sportdagen én een gezond ontbijt

Men kan er niet omheen, examens creëren stress en spanning. Zeker de leerlingen van de eerste graad zijn nog niet vertrouwd met de "blok"periode. Om naderhand al die stoom af te laten geven de leerlingen sport-wetenschappen de ideale voorzet.

Beter dan wie ook weten zij dat sport essentieel is voor het ideale evenwicht tussen lichaam en geest. Zij ervaren dagelijks dat samen sporten gezond én leuk is en dat willen ze doorgeven. In het kader van het gezondheidsbeleid organiseren en begeleiden zij twee extra sportdagen. En met succes, het idee slaat aan; 75 inschrijvingen op maandag en 65 op dinsdag.

Na de examenperiode zijn de leerlingen traditioneel enkele dagen lesvrij. Wij voorzien in een sportief alternatief voor deze twee lesvrije dagen en helpen daarmee ook de ouders die geen opvang kunnen regelen. Terwijl de leraren vergaderen kunnen de leerlingen van de eerste graad zich uitleven in dans, basketbal, voetbal, trefbal, hockey, badminton, reis rond de wereld, klimmen, zwemmen en schaatsen. De deelnemers doen mee aan alle activiteiten, zo blijven de jongens niet alleen bij hun "jongens activiteiten" en vice versa. De deelnemers versterken zo de vriendschapsbanden, maken kennis met "nieuwe" sporten en leren de sportinfrastructuur in de buurt beter kennen.

De leerlingen worden niet verplicht om deel te nemen, ze kunnen zich vrijwillig inschrijven voor die extra sportdagen op maandag 15 en op dinsdag 16 december.

Als afsluiter voor 2008 organiseert het GOS-team van het KA Etterbeek op donderdag 18 december een groots gezond ontbijt. Bijzonder groots want voor 750 deelnemers.

Koninklijk Atheneum - Edmond Mesenslaan 2 1040 Etterbeek - www.kaetterbeek.be

Heike Beckers
Lerares lichamelijke opvoeding
heike.beckers@gmail.com
0486/06.39.26

Patrick De Clercq
Directeur
patrick.declercq@kaetterbeek.be
0472/43.71.77