Gemeente Amersfoort

Gezamenlijk persbericht Gemeente Amersfoort en NS - dinsdag 16 december 2008

Gratis je fiets stallen in Amersfoort

Vanaf 1 januari 2008 kunnen stationsbezoekers die met de fiets naar het station komen gratis hun fiets stallen in de elektronisch bewaakte stallingen op het Piet Mondriaanplein (station Amersfoort) en bij station Amersfoort Schothorst. Dit geldt voor heel 2009. Dit zijn de gemeente Amersfoort en NS overeengekomen.

Met deze maatregel willen de gemeente en NS het aantrekkelijker maken om deze stallingen te gebruiken. Op dit moment staan veel fietsen op het maaiveld en zijn de onbewaakte stallingen overvol. De elektronisch bewaakte stallingen op het Piet Mondriaanplein (station Amersfoort) en station Amersfoort Schothorst hebben nog voldoende plaats. Door deze beter te benutten ontstaat ook meer ruimte bij de onbewaakte stallingen. De elektronisch bewaakte fietsenstalling bij station Amersfoort ligt aan de kant van het Piet Mondriaanplein (noordzijde station). Bij station Amersfoort Schothorst bevindt de fietsenstalling zich aan het Inputplein.

Toegangspas
Het gratis abonnement om gebruik te kunnen maken van de elektronisch bewaakte fietsenstalling is bedoeld voor mensen die regelmatig met de trein reizen en de fiets als voor -en natransport gebruiken. Om gebruik te maken van de stalling is een toegangspas nodig. Deze pas is te bestellen via de website www.nsfiets.nl. De pas is gratis, wel moet er een borg van ¤ 20,- worden betaald. Deze borg wordt teruggegeven als de pas wordt ingeleverd. Normaal gesproken kost een jaar lang je fiets stallen ¤ 92 (prijspeil 2008). Vanaf 22 december a.s. kan de toegangspas aangevraagd worden, vanaf 1 januari 2009 kan de pas worden gebruikt.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort