Ingezonden persbericht


Persbericht Kerst op het Sint Jorisplein

----------

P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 15 december 2008

Feest van licht op het Sint Jorisplein in Amersfoort Grote bomen en kerstplezier verlichten de donkere dagen voor de kerst.

Bezoekers van het Sint Jorisplein worden tijdens de kerstinkopen sfeervol ontvangen en vermaakt. Kinderen en ouders kunnen in een wintersdecor genieten van prachtig gezongen kerstliederen, gezellige kerstklanken van koperen blaasorkesten en heerlijke poffertjes. Op zaterdag 20 december komt er ook nog een Kerstbiggetje voor de allerkleinsten en op koopzondag 21 december zijn er knappe skileraren om mee op de foto te gaan.

Het plein is dit jaar wederom prachtig versierd en verlicht. Naast de traditionele kerstaankleding staan er 3 prachtige Lichtbomen van ieder 5 meter hoog. Deze bomen zitten vol met honderden witte led-lampjes die het plein doen prachtig doen oplichten. Een grote afbeelding van een winterlandschap maakt de winterse sfeer compleet. Net of je in de Alpen bent!

Op zondag 21 december kan de bezoeker van het plein zich laten fotograferen in het winters Alpendecor, eventueel met een leuke skileraar. Zo lijkt het net of u een Skigebied hebt bezocht tijdens de kerst. De foto's zijn vanaf maandag 22 december te zien en te downloaden op de site van het Sint Jorisplein.

Net als de andere winkels van de Binnenstad zijn ook de winkels van het Sint Jorisplein op zondag 21 en op de avonden van maandag 22 en dinsdag 23 december extra voor u geopend. De activiteiten op het plein zullen vooral op de piekuren plaats vinden. Knorretje het kerstvarkentje uit Lapland zal op zaterdagmiddag de allerkleinste bezoekers van het plein doen stralen van plezier, knorretje danst en schudt iedereen de hand. Een echt dweilorkest zal de sfeer verhogen op donderdagavond en zaterdagmiddag en op maandag- en dinsdagavond kunt u meezingen met kerstliederen en andere bekende pop melodieën.

Op de site van het Sint Jorisplein, www.sint-jorisplein.nl zijn de openingstijden en informatie over de diverse activiteiten terug te vinden.


---

Noot voor de redactie (