Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Google Web Toolkit en Red Hat's JBoss Enterprise Middleware nieuwe combinatie voor ontwikkeling webapplicaties

Amersfoort, 16 december 2008 - Red Hat (NYSE: RHT), de toonaangevende leverancier van opensourceoplossingen, heeft de Google Contributor Agreement ondertekend. Door de ondertekening komt Red Hats ondersteuning bij ontwikkeling en productie ter beschikking van Google Web Toolkit (GWT), alsmede ook voor JBoss, wereldleider in software voor opensourcemiddleware.

GWT, opgericht in 2006, is een opensourceproject dat Java-ontwikkelaars helpt bij het optimaal benutten van AJAX in een platformonafhankelijke, webvriendelijke omgeving. De missie van Google Web Toolkit bestaat uit het verbeteren van de webervaring van gebruikers. Dat wordt gerealiseerd door ontwikkelaars in staat te stellen bestaande Java-hulpmiddelen te gebruiken bij het bouwen van AJAX voor elke moderne browser. GWT heeft zich ontpopt als een populair Java-software ontwikkelplatform voor ontwikkelaars die krachtige webapplicaties bouwen. GWT biedt de fraaie belevenis die de traditionele UI-technologie voor Java EE mist.

Naast het ondertekenen van de Contributor Agreement maakt Red Hat bekend dat de onderneming voorlopige integratie heeft bewerkstelligd met GWT en het JBoss Seam Framework. Door deze integratie maakt Red Hat optimaal gebruik van Seam's open architecture, zodanig dat ontwikkelaars eenvoudig de kracht van enterprise Java kunnen combineren met moderne view-layer technologieën als GWT, RichFaces en Spring bij het ontwikkelen van Rich Internet Applications.

"De flexibele en open architectuur van JBoss Seam 2.0 maakt de integratie met Google Web Toolkit en het partnerschap met Google mogelijk", zegt Craig Muzilla, vice president van Red Hat's JBoss middleware divisie. "Door het partnerschap met Google demonstreert JBoss onze toezegging om de voorkeur van ontwikkelaars te koesteren. Wij geloven dat ontwikkelaars de keuze moeten kunnen maken van technologieën als GWT, Spring Framework en Adobe Flex, en gebruik te maken van JBoss als het beste operationele en handzaamste platform voor hun applicaties."

De overeenkomst is een voortzetting van de bestaande relatie met Google bij een aantal initiatieven. Nog onlangs selecteerde Google een groep van het Fedora Project en de JBoss.org Community als toezichthoudende organisatie voor de Google Summer of Code 2008, een programma dat aankomende ontwikkelaars stipendia uitkeert om code te schrijven voor opensourceprojecten. In 2007 kwam Red Hat met JBoss Portal-integratie met Google Gadgets, waardoor ontwikkelaars gemakkelijk Google Gadget-componenten kunnen toevoegen aan een portal.

"We zijn verheugd te kunnen samenwerken met Red Hat", zegt Bruce Johnson, Google Engineering Manager en co-creator van Google Web Toolkit. "We zijn er nu zeker van dat ontwikkelaars kunnen werken met de Google Web Toolkit en het JBoss Seam Framework. Wij willen dat ontwikkelaars gebruik kunnen maken van Google-ontwikkelproducten samen met hun Java-programmeerhulpmiddelen en dit is wederom een stap in de goede richting."

In de komende maanden zal Red Hat ondersteuning bieden aan Google Web Toolkit als onderdeel van de JBoss Enterprise Application Platform-overeenkomst.

Kijk voor meer informatie over Red Hat op www.redhat.com. Voor meer nieuws: www.press.redhat.com.

Over Red Hat, Inc.
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen. Naast het hoofdkantoor in het Amerikaanse Raleigh (NC) heeft Red Hat ruim 65 vestigingen over de hele wereld. De organisatie biedt hoogwaardige en betaalbare technologie met haar besturingssysteemplatform, Red Hat Enterprise Linux. Het platform wordt gecombineerd met applicaties en management en Service Oriented Architecture (SOA) oplossingen, waaronder de JBoss Enterprise Middleware Suite. Red Hat biedt haar klanten wereldwijd ondersteuning, training en consultancy via hooggekwalificeerde partners. Achter de software van Red Hat schaart zich een grote community met meer dan 100.000 zogeheten communicators. CIO's hebben Red Hat in het CIO Insight Magazine Vendor Value-onderzoek voor de vierde maal op rij verkozen als meest gewaardeerde leverancier van enterprise software. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com

Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong
Anke van Heerebeek
T +31 (0)20 421 0565
E anke@l-dj.nl