Ingezonden persbericht


Media alert

TomTom wint van AnaarBeter-Prijs

~ Best gerealiseerde initiatief ter verbetering van doorstroming op de Nederlandse wegen ~

Amsterdam, 16 december 2008 - TomTom, 's werelds toonaangevende aanbieder van navigatieoplossingen, heeft vandaag uit handen van Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat de prestigieuze van AnaarBeter-Prijs ontvangen. Het was de derde keer dat deze prijs werd uitgereikt voor het best gerealiseerde initiatief ter verbetering van de doorstroming op de Nederlandse wegen.

"Wij zijn vereerd deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Het is een kroon op ons werk en een bevestiging dat de TomTom actuele- en historische verkeersinformatie van zeer grote toegevoegde waarde is voor Nederlandse weggebruikers", aldus Lucien Groenhuijzen, Managing Director TomTom Dynamic Content & Publishing.

TomTom ontving deze prijs voor de innovatieve en gepatenteerde technologieën TomTom High Definition Traffic(TM) en IQ Routes(TM). HD Traffic is de live verkeersinformatiedienst van TomTom die zorgt voor een actueel en zeer nauwkeurig inzicht in de verkeerssituatie op de weg. TomTom IQ Routes overweegt alle mogelijke opties naar de uiteindelijke bestemming gebaseerd op historisch gemeten snelheden op ieder kwartier van alle dagen van de week. Het houdt rekening met situaties die de reis kunnen vertragen, zoals rotondes, drempels of verkeerslichten.

De combinatie van deze technologieën geeft gebruikers de mogelijkheid om gebaseerd op feiten in plaats van inschattingen hun route voor te bereiden. Dit resulteert in een zeer precieze voorspelling van reistijd.

-Einde-

Voor meer informatie neem contact op met:
TomTom PR
Nina Breuning
E-mail: nina.breuning@tomtom.com

Over TomTom
TomTom NV is wereldwijd de grootste leverancier van navigatiediensten. De producten van TomTom zijn ontworpen met een nadruk op innovatie, kwaliteit, gebruiksgemak, veiligheid en toegevoegde waarde. Tot de producten van TomTom behoren alles-in-één navigatiesystemen die het voor klanten mogelijk maken om meteen na het uitpakken te kunnen navigeren; dit zijn de bekroonde TomTom GO familie, de TomTom XL en TomTom ONE reeks en de TomTom RIDER. Daarnaast heeft onafhankelijk onderzoek uitgewezen dat de producten van TomTom een duidelijk positief effect hebben op de rij- en wegveiligheid. TomTom biedt een portfolio van informatie en diensten voor TomTom navigatiesystemen, die gemakkelijk beschikbaar zijn via TomTom HOME. TomTom biedt ook navigatiesoftwareproducten voor PDA's en smartphones; de TomTom NAVIGATOR software. TomTom WORK combineert de meest geavanceerde communicatie en slimste navigatietechnologie met toonaangevende tracking en tracing expertise. De producten van TomTom worden verkocht in meer dan 30 landen via een netwerk van retailers en tevens online. TomTom is opgericht in 1991 in Amsterdam en heeft kantoren in Europa, Noord-Amerika, Azië en Zuid-Afrika. TomTom is genoteerd aan de Euronext, de beurs van Amsterdam in Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.tomtom.com.