Ingezonden persbericht


Persbericht

Londen, 16 december 2008

Mitsubishi Plastics introduceert X-BARRIER(TM)


- Hoogste niveau dampschermeigenschappen ter wereld -

Mitsubishi Plastics, Inc. (MPI), maakt vandaag de Europese introductie bekend van X-BARRIER, zijn nieuwe verpakkingsfolie op basis van gasschermbladen met extreem hoge prestatiegraad. Met een dampdoorlatingswaarde van 10-4 g/m2/dag bereikt X-BARRIER het hoogste niveau in dampschermeigenschappen ter wereld. Naast de superieure dampschermeigenschappen beschikt X-BARRIER ook over gasschermeigenschappen voor zuurstof en kooldioxide.

Dankzij de speciaal vervaardigde functies van X-BARRIER kunnen afnemers hittebestendigheid, vochtwerendheid, klimaatbestendigheid en buigduurzaamheid volledig aan hun eigen wensen aanpassen. MPI heeft monsters van X-BARRIER verstrekt aan bestaande producenten, die de high-performance kwaliteiten al hebben bevestigd. Daarom heeft MPI besloten X-BARRIER niet alleen in Japan, maar in de hele wereld te introduceren.

MPI verwacht dat X-BARRIER een centrale rol gaat spelen bij de ontwikkeling van de volgende generatie flatpanel-beeldschermen en zonneaccu's. MPI heeft een omzetdoelstelling van 40 miljoen euro voor de eerstkomende drie jaar en zal zich met name richten op hoogwaardige verpakkingsmaterialen voor medische hulpmiddelen, farmaceutische producten, snel oxiderende en roestende materialen en vacuüm warmte-isolerende bouwmaterialen. Daarnaast zal MPI door middel van verbetering van de technologieën de gasschermeigenschappen verder ontwikkelen.

Hoewel gasschermfolies met name gebruikt worden in de verpakkingsmaterialensector, zijn de nieuw ontwikkelde flexibele producten van MPI ook uitstekend geschikt voor gebruik in de informatie-elektronica. Daarnaast leidt de invoering van een rol-op-rolproces(*) tot een drastische verlaging van de kosten.

Toepassingen
Informatie-elektronica:
Halfgeleiderchips, apparaatplaten/-borden, organische EL-beeldschermen, organische zonneaccu's, organische halfgeleiders, elektronisch papier, etc.

Verpakkingsmaterialen:
Medische hulpmiddelen als katheters, naalden, hechtmaterialen, oogvloeistoffen en contactlenzen. Snel oxiderende en roestende materialen als zuivere metalen, vacuüm warmte-isolerende bouwmaterialen, luchtschepen, luchtballons, vliegtuigen en auto's.


* Een proces, vergelijkbaar met een drukprocedé, voor de fabricage van apparatuur waarbij organische halfgeleidermaterialen worden opgenomen op een filmplaat in de vorm van een rol.


---



Ingezonden persbericht