Persbericht

NetApp verbetert SANscreen voor meer capaciteit in het datacenter

SANscreen 5.0 biedt nieuwe mogelijkheden voor capaciteitsmanagement en bouwt multivendor- en protocolondersteuning verder uit

Schiphol-Rijk, 16 december 2008 - NetApp (NASDAQ: NTAP) heeft vandaag de beschikbaarheid van SANscreen® 5.0 aangekondigd. Dit is een nieuwe uitbreiding op de SANscreen-productlijn die klanten voorziet van verbeterde storage-beheermogelijkheden om meer capaciteit in het datacenter en kostenbesparing te realiseren.

NetApp® SANscreen-software biedt meer capaciteit in het datacenter door storage-bronnen proactief gelijk te laten lopen met applicatievereisten. SANscreen maakt het mogelijk voor klanten om storage als end-to-end IT-dienst te beheren door 'real-time' inzicht te bieden in multivendor- en multiprotocol- service levels van de storage-omgeving. Aangezien de service level-informatie die geleverd wordt via SANscreen gebruikt kan worden door zowel storage- als niet-storage-teams, kunnen klanten storage effectief integreren in de gehele IT-serviceketen. Dit leidt tot capaciteitstoename en kostenverlaging.

"In de huidige economische situatie moeten enterprise-klanten manieren vinden om hun bestaande IT-infrastructuur beter te benutten en kosten te verlagen", zegt Bob Laliberte, analist bij de Enterprise Storage Group. "Dit kan met het implementeren van een end-to-end storage management-oplossing die zorgt voor volledige zichtbaarheid en flexibel capaciteitsmanagement. Investering in deze technologieën leidt vrijwel direct tot een 'return on investment' op het gebied van storage-, netwerk- en server-vermogen. Daarnaast kunnen klanten hun storage-diensten stroomlijnen met applicatievereisten."

SANscreen 5.0 bevat een aantal nieuwe functionaliteiten voor capaciteitsmanagement inclusief een nieuwe datawarehouse en een geïntegreerde business intelligence-module. Deze module biedt inzicht in de gehele infrastructuur en flexibele rapportagemogelijkheden. Klanten kunnen hierdoor uitgebreide rapportages op het gebied van capaciteitsmanagement, classificatie en kosteninzichtelijkheid uitdraaien, creëren en aanpassen. Dit biedt de IT-afdeling relevante informatie om de juiste zakelijke en capaciteitsbeslissingen te nemen. Uitgebreide multivendor performance-ondersteuning, iSCSI-protocolondersteuning en een VMware® vCenter plug-in, maken ook onderdeel uit van SANscreen 5.0. Deze features bieden klanten een beter inzicht in hun storage-omgeving.

"De NetApp SANscreen-productlijn verstevigt de positie van de klant doordat zij hiermee over het juiste gereedschap beschikt om hun storage-omgeving beter te benutten. Dit leidt tot kostenverlaging en hogere efficiency in het datacenter", zegt Patrick Rogers, vice president Solutions Marketing bij NetApp. "Klanten hebben met SANscreen 5.0 een gedetailleerder inzicht in hun storage-omgevingen, waardoor zij hun bedrijfsprocessen kunnen verbeteren."