Ingezonden persbericht


Persbericht

FD Mediagroep stapt over op glasvezelverbindingen van Eurofiber

Snelle, flexibele verbindingen tussen hoofdkantoor, uitwijkcentrum en andere vestigingen; continuïteit bedrijfsprocessen gegarandeerd

Utrecht, 16 december 2008 - De FD Mediagroep heeft ervoor gekozen om het datacommunicatienetwerk tussen haar zeven vestigingen uit te rusten met glasvezelverbindingen van Eurofiber. Het glasvezelnetwerk zal de basis vormen voor nagenoeg alle ICT-toepassingen van de FD Mediagroep.

De FD Mediagroep is een multimediale onderneming waar Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio een onderdeel van zijn, en biedt een crossmediale combinatie van print, radio, internet en events. Zo kan de nieuwsconsument op elk gewenst moment van de dag op de hoogte blijven van het nieuws en de achtergronden. FD.nl, BNR.nl Z24.nl, Inveztor.nl en Fondsnieuws.nl vormen de online nieuws platforms.

Het nieuwe glasvezelnetwerk zal het hoofdkantoor van de FD Mediagroep in Amsterdam via belichte (op Ethernet gebaseerde) verbindingen van 50 Mbps koppelen aan zes andere locaties in de Randstad. Voorbeelden hiervan zijn de drukkerij in Diemen en een radiostudio op het Haagse Binnenhof. Via het netwerk kunnen deze locaties gebruikmaken van de applicaties die op het hoofdkantoor draaien. Dit zijn onder meer het ERP-systeem, kantoortoepassingen en de redactie-, radio- en krantensystemen.

Het eveneens in Amsterdam gevestigde uitwijkcentrum zal via een dubbel uitgevoerde onbelichte glasvezelverbinding, waarop de FD Mediagroep is aangesloten, met eigen apparatuur van 10 Gbps met het hoofdkantoor in verbinding staan. Hiermee is het mogelijk om beide locaties samen een virtueel rekencentrum te laten vormen. Bij uitval van de ene locatie, kunnen alle systemen gewoon op de andere door blijven draaien. Dit verbetert de continuïteit van de bedrijfsprocessen van de FD Mediagroep.

De keuze van de FD Mediagroep om van managed verbindingen over te stappen op glasvezelverbindingen van Eurofiber werd vooral ingegeven door de geboden bandbreedte en flexibiliteit, in combinatie met een aantrekkelijk prijskaartje. "We kunnen de bandbreedte van de verbinding met het uitwijkcentrum zelf op ieder moment verhogen door andere belichtingsapparatuur in te zetten. De bandbreedte van de belichte verbindingen kan Eurofiber heel snel voor ons uitbreiden. Die flexibiliteit is voor ons heel belangrijk. Ook qua kosten was het interessant om voor Eurofiber te kiezen. We hebben nu meer voor minder", aldus Peter Albers, ICT-manager van de FD Mediagroep.

De FD Mediagroep zal het glasvezelnetwerk volgens planning dit voorjaar in gebruik nemen.


- Einde bericht -

Over FD Mediagroep
Een multimediale onderneming waar Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio onderdeel van zijn. Een combinatie van print, radio, internet en events. De FD Mediagroep heeft als doel ondernemende mensen op elk gewenst moment van de dag te voorzien van nieuws en achtergronden.

Het Financieele Dagblad
Het Financieele Dagblad is opgericht in 1796 en is de enige kwaliteitskrant in Nederland met financieel-economische focus. Inmiddels is het aanbod uitgebreid met o.a. boeken, magazines, internet en events. Hiermee is Het Financieele Dagblad uitgegroeid tot dè nieuws- en inspiratiebron die op elk moment van de dag financieel-economische betekenis geeft aan ontwikkelingen in de wereld van ondernemende mensen in Nederland, zowel zakelijk als privé.

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen en Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 8.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.com

Noot voor de redactie

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht