Gemeente Capelle a/d IJssel

16 december 2008

|                                                                              |
Wethouder Jacobs van Capelle aan den IJssel legt wethoudersfunctie neer Wethouder Hans Jacobs heeft op dinsdag 16 december aan de voorzitter van de gemeenteraad laten weten dat hij met onmiddellijke ingang zijn portefeuille beschikbaar stelt.

Jacobs meldt dat gezien de politieke situatie die maandagavond tijdens de raadsvergadering is ontstaan, hem niets anders rest dan zijn portefeuille ter beschikking te stellen. Jacobs heeft zich ruim tweeëntwintig jaar voor de VVD ingezet in de Capelse politiek. Sinds 2006 was Jacobs wethouder van onder andere stedelijke ontwikkeling, kunst en cultuur, verkeer en vervoer milieu en wijkwethouder van de wijken 's-Gravenland, Capelle-West en Fascinatio.

De beslissing van het college om muziekonderwijs te continueren in 2009 met een andere aanbieder dan de Capelse Muziekschool blijft gehandhaafd. Dit laatste besluit van de wethouder kreeg maandagavond tijdens de raadsvergadering brede steun.

Het college betreurt dat zij op deze manier afscheid moeten nemen van Hans Jacobs met wie ze de afgelopen jaren op prettige en collegiale wijze hebben samengewerkt. In afwachting van verdere besluitvorming door de raad, zullen de overige collegeleden de lopende zaken behartigen.

Noot voor de redactie/

Gemeente Capelle a/d IJssel